Din carantină la Psihiatrie după amenințări cu sinuciderea

Un botoșănean de 36 de ani care a încălcat de două ori restricțiile impuse de epidemia Covid-19 a ajuns la Psihiatrie după ce a amenințat cu sinuciderea.

Inițial acesta s-a aflat în izolare la domiciliu după ce s-a întors dintr-o țară aflată în zona galbenă, dar nu a respectat măsura și a fost băgat în carantină la Hotel Rareș.

Vineri, în jurul orelor 13:00, acesta a fost internat la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean “Mavromati” după ce a amenințat cu sinuciderea dacă nu va fi lăsat să plece din centrul de carantină.

Este al doilea bărbat care ajunge la Psihiatrie după ce a făcut scandal la Rareș. Luni, un alt tânăr de 36 de ani carantinat la Rareș după ce a “spart” autoizolarea, a distrus camera. Angajații hotelului au chemat jandarmii, care l-au imobilizat și l-au transportat cu o ambulanță la Psihiatrie. Jandarmii i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru “distrugere”.

La sfârșitul săptămânii trecute, în noaptea de vineri spre sâmbătă, unul dintre cei doi bărbați de 36 de ani a fost descoperit circulând prin Parcul Tineretului de un echipaj de jandarmi deși trebuia să fie în autoizolare. A fost introdus în carantină la Hotelul Rareș, doar că puțin după ora 00:00 a evadat și de aici, părăsind centrul pe un geam de la etajul 2 cu ajutorul lenjeriei de cameră. În coborâre, acesta a căzut pe un autoturism parcat, proprietarul sesizând imediat incidentul la 112. „În zonă au fost direcţionate echipaje de poliţie și jandarmi care au procedat la căutarea bărbatului, acesta fiind depistat şi imobilizat de către un echipaj de jandarmi în cel mai scurt timp. Bărbatul a fost introdus din nou în carantină… În cauză, polițiștii din cadrul IPJ Botoșani au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere și zădărnicirea combaterii bolilor”, se arată într-o informare a Centrului Județean de Comunicare.

 

Deja ai votat!