Lecţie de viaţă din partea unui copil lovit de soartă (video)

0

Gabriel, băieţelul de şapte ani rămas fără casă, fără jucării şi fără unica pereche de adidaşi, cu care mergea la şcoală, după incendiul de săptămâna trecută, a ajuns să facă daruri chiar de Ziua Copilului. Acesta a primit nu mai puţin de 40 de perechi de papuci din donaţii, iar ieri a mers la o familie cu opt copii şi le-a dăruit o parte dintre cadouri.

Povestea lui Gabriel şi a părinţilor săi a impresionat o ţară întreagă, iar în decurs de câteva zile s-au strâns fonduri de peste 150.000 de lei, dar şi îmbrăcăminte, alimente şi aparatură electrocasnică. Unul dintre cadourile de preţ pe care le-a primit micuţul a fost o maşină de jucărie, cumpărată de angajaţii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani. Aceştia au strâns 2.000 de lei, din care au cumpărat un televizor LCD, mai multe haine, alimente, dar şi o maşinuţă pentru Gabriel. „Sperăm că am făcut fericit un suflet inocent. Este un copil, înainte de toate şi merită să aibă o copilărie, indiferent de ce se petrece în jurul lui. Mulţumesc tuturor celor de la Staţia Judeţeana de Ambulanţă Botoşani pentru implicare”, a precizat medicul Eduard Gurău, din cadrul SJA.

„Sunt copii necăjiţi şi vreau să îi ajut şi eu pe ei”

Învăţat să preţuiască fiecare lucru, Gabriel a decis, împreună cu mama sa, ca o parte dintre darurile primite să ajungă şi la alţi copii din sat, la fel de nevoiaşi ca el. „Sunt copii necăjiţi şi vreau să îi ajut şi eu pe ei. O să îi dau şi lui Denis, Găbiţa, Laura. Le mulţumesc tuturor copiilor care ne-au trimis atâtea lucruri frumoase”, a spus copilul.

Gabriel a primit şi două torturi de la o patiserie din oraş, iar unul l-a dus unei familii cu opt copii, pentru a sărbători şi ei ziua de 1 iunie.

„Nu am putut să mai salvăm nimic”

Drama lui Gabriel a început săptămâna trecută când casa în care acesta locuia alături de părinţii săi a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a fost observat de vecini, dar mult prea târziu. Casa a fost mistuită de flăcări, iar bunurile din interior şi toate actele au fost distruse, cei trei rămânând doar cu hainele de pe ei. Mama lui Gabriel este însărcinată în luna a VI-a şi numai o minune a făcut să nu piardă sarcina în urmă şocului suferit. „Nu era nimeni acasă. Şi când ne-am întors ieşea fum de peste tot. Am sărit repede să scoatem butelia. Nu am putut să mai salvăm nimic. Nici acte, nimic, nimic. Nici măcar nişte hăinuţe. Deocamdată stau la soacra-mea. Suntem 6 persoane în două camere”, a spus Ana-Maria Pădurariu.

Pentru că nu mai aveau unde să stea, bunica din partea tatălui i-a primit să stea o perioadă la ea, dar nici acolo nu au condiţii optimea, având în vederea că mamă lui Gabriel mai are puţin şi va da naştere unui alt copil. Tatăl lui Gabriel munceşte cu ziua.

Drama lui Gabriel şi a părinţilor săi a ajuns la urechile multor oameni care au rămas impresionaţi de acest caz. Cu lacrimi în ochi, băieţelul a povestit că nu o să mai aibă unde locui, iar cea mai mare durere a să este că în incendiu au ars cădiţa de baie pentru viitoare surioară, dar şi adidaşii săi preferaţi, cu care mergea la şcoală.

+14 -0
se încarcă...