Fetiţă moartă după un accident rutier (video)

Familia unei fetiţe de şapte ani este în stare de şoc, după ce micuţa a decedat pe patul de spital. Copilul a fost victima unui accident rutier, petrecut în urmă cu două zile în judeţ.

În vârstă de şapte ani, copilul a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost lovit în plin de un autoturism care circula regulamentar.

Incidentul a avut loc pe drumul județean DJ 282, în Hlipiceni. Un tânăr de 23 de ani aflat la volanul unui autoturism, nu a observat fetița care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis, în fugă și fără să se asigure.

Potrivit polițiștilor, fata a ieșit dintr-un magazin și a încercat să traverseze drumul în fugă, prin spatele unui autoturism parcat.

Tânărul aflat la volan nu a mai avut timp să reacționeze, lovind copilul în plin.

Copilul a fost preluat de o ambulanță și transportat la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati. „Starea copilului era una foarte gravă, fiind politraumatizat și în comă”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoșani.

Ulterior, medicii botoşăneni au decis transferul micuţei la Iaşi, din cauza leziunilor la nivelul craniului. Din păcate, starea ei s-a înrăutăţit, iar în cursul zilei de luni a intrat în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor, medicii au fost nevoiţi să constate decesul.

Poliţiştii au modificat astfel încadrarea achetei în acest caz. „A fost schimbată încadrarea juridică a faptei, cercetările fiind continuate pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Deja ai votat!