Bacalaureat – un sfert dintre candidați au lipsit

0

Cea de a treia probă a examenului de Bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), care s-a desfășurat astăzi în cele cinci centre de examen înființate în județ, a fost marcată tot de absenteism. Deși a fost vorba de proba scrisă la alegere, în funcție de profilul urmat, din cei 525 de candidați înscriși inițial s-au prezentat în sala de examen doar 398 de absolvenți de liceu, ceilalți 127 (n.r. – care reprezentau aproape 25% din cei înscriși) lipsind din diverse motive. În schimb, dacă la primele două probe a existat câte un candidat eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă, astăzi nu au mai fost înregistrate situații de acest gen, examenul derulându-se fără incidente.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, la această sesiune de Bacalaureat s-au înscris în total 891 de candidaţi, 615 provenind din promoţia 2019-2020, iar 276 din promoţiile anterioare. Probele s-au derulat în cinci centre de examen înființate la Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani, Liceul „Alexandru cel Bun” Botoșani, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani, Liceul „Regina Maria” Dorohoi şi Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Vorona.

Din cauza pandemiei de coronavirus, probele privind competențele lingvistice și digitale nu s-au mai desfășurat. În schimb, în zilele 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie, comisiile de bacalaureat vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență.

Afișarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc pe 2 septembrie, eventualele contestații putând fi depuse în aceeași zi până la ora 20. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate sâmbătă, 5 septembrie.

Deja ai votat!
se încarcă...