Șofer încătușat după un accident la beție

0

Șoferul băut implicat în accidentul de vineri seară din municipiul Botoșani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii botoșăneni. Acuzat de conducere sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul în vârstă de 51 de ani a ajuns în arestul poliției, unde va sta până mâine, când polițiștii vor decide dacă vor cere luarea unei măsuri preventive față de acesta. Reținerea a fost operată după ce polițiștii au primit rezultatele analizelor de laborator care au evidențiat o alcoolemie în sânge de 2,80 gram pe litru. Considerând că a bărbatul reprezintă un pericol public, polițiștii au emis pe numele lui ordonanță de reținere.

Accidentul a avut loc vineri, în zona industrială a municipiului, mai exact în intersecția Căii Naționale cu strada Manolești. Bărbatul, care conducea un autoturism, se îndrepta spre Cătămărăști Deal, dar nu a mai oprit la o trecere de pietoni, deși un alt botoșănean de 40 de ani se angajase în traversarea străzii, pe marcajul pietonal. Izbit de mașină, pietonul a fost proiectat pe asfalt și s-a ales cu mai multe contuzii și traumatisme. La fața locului au ajuns imediat cadrele medicale de la Ambulanță care l-au transportat pe bărbat la spital. Totodată, polițiștii l-au verificat atunci pe șofer cu etilotestul, rezultatul indicând o îmbibație de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Reacția polițiștilor vine după ce în ultima perioadă numărul șoferilor care au fost surprinși băuți la volan a crescut. Din acest motiv, agenții rutieri au anunțat că vor lua cele mai aspre măsuri față de cei prinși în trafic la volan sub influența băuturilor alcoolice.

 

Deja ai votat!
se încarcă...