Viaţă amară – O bunică din Zahoreni are nevoie de ajutorul semenilor

0

Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, alături de alţi oameni cu suflet mare, continuă să fie salvatori pentru mulţi botoşăneni doborâţi de boli şi sărăcie. Ieri, Daniel Câşlariu a ajuns la o bunică din satul Zahoreni – comuna Manoleasa.

Oameni dragi sufletului meu, vin în faţa dumneavoastră cu un alt caz disperat. Cuvintele sunt sărace în a exprima suferinţa şi chinul unei mame lăsată în voia sorţii de copii. Bunica este imobilizată la pat din 2015. Ea locuieşte cu fiul ei, dar acesta lucrează de dimineaţa până seara şi stă mai tot timpul singură. Mai are două fete stabilite în Năvodari şi una în Italia. O altă fată locuieşte în acelaşi sat, dar, după cum spune bunica, nu a venit să o vadă de doi ani”, a povestit Daniel.

Suferinţa bunicii este greu de redat în cuvinte, mai ales că ea spune că se roagă la Dumnezeu să moară. „Am plâns şi m-am rugat la Dumnezeu să-mi scurteze viaţa. Nu-mi trebuie mâncare. Vreau să mor pentru că nu mai am la ce trăi. Dacă aş muri, mi-ar părea bine. De ce să trăiesc, dacă nu are cine să mă caute? E tare bine dacă are cine te căuta. Băiatul pleacă dimineaţa şi vine seara de la muncă. Bogdaproste că aţi venit, am zis că nu mai vine nimeni la casa mea”, a spus bunica.

“Unde a dispărut bunătatea unor oameni, când au devenit atât de indiferenţi?”

Daniel i-a dus alimente, pachete cu pampers şi o saltea. I-a făcut focul pentru că a găsit-o în frig şi nemâncată. „Cu greu mi-am stăpânit lacrimile şi din nou, pentru a câta oară, m-am întrebat unde sunt funcţionarii plătiţi de stat să facă protecţie socială. Pentru că este strigător la cer ca în judeţ să fie atâţia bătrâni şi atâţia copii care suferă din cauza sărăciei, bolilor şi indiferenţei semenilor. Lacrimile bunicii au săpat urma adânci în sufletul meu. Mulţi dintre cei aflaţi în nevoie şi suferinţă au nevoie, dacă nu de ajutor, măcar de un om care să le deschidă zilnic uşa şi să-i întrebe ce mai fac. Mă întreb de multe ori, unde a dispărut bunătatea unor oameni, când au devenit atât de indiferenţi? Cum poţi să treci liniştit pe lângă casa unui bătrân, când ştii că e la pat şi poate suferă de foame sau de frig? De ce mulţi se gândesc doar la confortul personal? Sunt poate întrebări fără răspuns”, a spus Daniel Câşlariu.

Tânărul face apel la toţi cei care doresc să se implice în acest nou proiect umanitar al asociaţiei

Mulţumesc frumos domnului Guriţă Flavius care a sprijinit încă o dată Asociatia <GRUP CIVIC> Botoşani. Sperăm ca într-un timp cât mai scurt să îi cumpărăm lemne de foc, alimente, pampers pentru o perioadă mai îndelungată, un frigider mic și un aragaz cu butelie. Dacă si dumneavoastră doriți să ne dați o mână de ajutor, puteți dona cât de puțin aici:

IBAN-ul contului curent în LEI deschis pentru ASOCIAŢIA GRUP CIVIC BOTOŞANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

 IBAN-ul contului curent în EURO deschis pentru ASOCIAŢIA GRUP CIVIC BOTOŞANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

IBAN-UL contului curent în GBP deschis pentru ASOCIAŢIA GRUP CIVIC BOTOŞANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22.  Cu specificația Lucreția”, a mai transmis Daniel Câşlariu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...