Botoșănean rejudecat pentru rănirea animalelor. Cazul este fără precedent

0

Cel mai șocant caz de agresiune împotriva animalelor înregistrat în județ, în ultimii ani, va fi rejudecat. Așa a decis Curtea de Apel Suceava, care a admis apelul procurorilor și a desființat în totalitate sentința instanței de fond. Prin urmare, dosarul a fost trimis spre rejudecare Judecătoriei Botoșani.

Inițial, protagonistul acestui incident violent, B.D.I., în vârstă de 21 de ani, fusese condamnat la șase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere.

Cal ucis după o decepţie în dragoste

Scenele incredibile au avut loc într-o comună din județ pe 13 decembrie 2017, când tânărul, pe atunci în vârstă de 18 ani, a aflat că fosta lui iubită are o relație cu un amic de-al său cu care ar intenționa să se căsătorească. Vestea primită l-a bulversat complet și, aflat sub influența băuturilor alcoolice, tânărul a pornit drujba cu care tăia lemne și a tăiat de două ori unul dintre cai, secționându-i coloana vertebrală. Cei din familie au intervenit imediat pentru a-l potoli dar, cu toate că a fost chemat și un medic veterinar, calul nu a mai putut fi salvat.

Incidentul violent a fost anchetat de polițiști, iar în urma discuțiilor cu procurorii s-a ajuns la concluzia că cele întâmplate îmbracă forma penală a infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. Prin urmare, tânărul a fost trimis în judecată. Audiat, el a pus totul pe seama stării de nervozitate provocată de vestea primită, regretând faptele. Cu toate acestea, magistrații au apreciat că gestul nu este scuzabil și l-au condamnat, pedeapsa aplicată fiind orientată spre minim întrucât B.D.I. a avut o atitudine sinceră în cursul procesului penal și nu avea antecedente penale. Acum, însă, procesul va fi reluat de la început.

Deja ai votat!