Botoșănean bătut și lăsat să moară. Doi bărbați trimiși în boxa acuzaților (video)

Doi bărbați din municipiul Botoșani au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal, fiind considerați responsabili de decesul unui botoșănean, care a fost bătut și lăsat să moară. Aflat sub control judiciar, Aurel Coșcodan, în vârstă de 51 de ani, a fost acuzat de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, în timp ce al doilea inculpat, Dan Kraft, în vârstă de 55 de ani, a fost trimis în boxa acuzaților pentru o infracțiune mai puțin întâlnită – lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Conflict pornit după furtul unui telefon 

Episodul violent care s-a soldat cu decesul victimei a avut loc pe 13 martie a.c., în cartierul Tulbureni de la marginea orașului. Atunci, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care locuia într-o casă fără electricitate, a mers la un vecin pentru a se uita la televizor. Doar că acolo s-a întâlnit cu un alt localnic, căruia i-ar fi furat un telefon, cu câteva zile în urmă. Între cei doi a izbucnit un conflict, iar cel rămas fără telefon a reacționat violent, lovindu-l cu pumnii peste față.

Victimă lăsată inconştientă în curte 

Victima a rămas peste noapte în curtea vecinului, care, deși l-a văzut inconștient, nu a solicitat intervenția cadrelor medicale. Așa se face că după câteva ore de la agresiune, victima a decedat. „S-a reținut că, în seara de 13 martie 2021, în jurul orei 20.30, în timp ce victima M.I.O. se afla la domiciliul inculpatului K.D., pe fondul unui conflict spontan, inculpatul C.A. a lovit-o de mai multe ori în zona feței, cauzându-i leziuni care au dus la deces, la data de 14 martie 2021. De asemenea, în ziua de 14 martie 2021, între orele 07.00 și 13.00, în timp ce victima M.I.O. se afla în curtea inculpatului K.D., fiind întinsă pe sol și prezentând semne vitale, inculpatul K.D. a lăsat-o fără ajutor și nu a anunțat de îndată autoritățile”, au precizat procurorii.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Botoșani, însă magistrații urmează să verifice acum legalitatea administrării probelor și a întocmirii rechizitoriului, după care se va stabili data la care va începe procesul propriu zis. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, cei doi botoșăneni trimiși în judecată vor beneficia de prezumția de nevinovăție.

 

Deja ai votat!