Statul se împrumută din nou de la populație

Statul român continuă să se împrumute masiv de la populație. Astfel, de astăzi, 7 iunie, românii pot subscrie pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de unu, trei şi cinci ani.

Perioada de subscriere este 7 – 28 iunie 2021 prin Trezorerie sau Poșta Română. Diferența este că în cazul celor care optează prin Poștă, dacă sunt din mediul rural, ultima zi este 24 iunie, iar în urban – 25 iunie.

Aceste emisiuni reprezintă o alternativă de economisire avantajoasă pentru români, având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile. Dobânzile pe 1 și 3 ani sunt similare cu cele din luna mai. În ceea ce privește cea pe 5 ani, de precizat că în mai nu a existat. Totuși, dobânda este mai mică decât în aprilie.

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de un leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Deja ai votat!