Razie în noapte organizată de polițiști, cu sprijinul jandarmilor și al luptătorilor SAS

Peste 60 de polițiști au participat în noaptea de sâmbătă spre duminică (n.r. – 10 spre 11 iulie a.c.) la o operațiune de proporții. Acțiunea s-a derulat în intervalul orar 21.00-02.00, când polițiștii de ordine publică, rutieră, investigații criminale, economic, criminalitate organizată și luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale au acționat în sistem integrat cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani pentru asigurarea unui climat de corespunzător de ordine și siguranță publică, pentru combaterea faptelor antisociale, a cauzelor generatoare de accidente rutiere, cât și pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură economică-financiară. Activitățile au fost caracter preventiv-reactiv și s-au desfășurat atât în municipiul Botoșani, cât și în comunele arondate Secțiilor 1 și 3 de Poliție Rurală.

„În acest context, polițiștii botoșăneni au verificat 17 unități economice, din categoria barurilor și discotecilor, au legitimat peste 550 de persoane și au controlat 110 autovehicule, iar în urma verificărilor, au fost constatate și aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 13.000 de lei”, a arătat Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Astfel, polițiștii rutieri au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, amenzile totalizând 7.235 de lei. De asemenea, au retras trei certificate de înmatriculare și au constatat o infracțiune de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului.

La rândul lor, polițiștii de ordine publică au aplicat patru sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991 republicată, cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei și două sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020 cu avertisment.

În același interval de timp, polițiștii de la economic au verificat 17 societăți comerciale, de tip baruri și discoteci , aplicând o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 1.500 de lei.

În timpul acțiunii, polițiștii rutieri au depistat pe strada Calea Națională din municipiul Botoșani, un autoturism avariat pe scuarul despărțitor al sensurilor de mers, iar indicatoarele rutiere amplasate în zonă distruse. Conducătorului auto, aflat lângă autovehicul, i-au fost solicitate documentele personale și ale autoturismului, fiindu-i stabilită identitatea în persoana unui bărbat de 37 de ani, din comuna Curtești. Întrucât bărbatul mirosea a alcool, a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicat fiind de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii rutieri au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Deja ai votat!