Spectacol pentru copii la Teatrul „Vasilache”

Și în acest sfârșit de săptămână cei mici se pot bucura de un spectacol deosebit pus în scenă de actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani. Astfel, joi, 11 noiembrie, începând cu ora 18.00, copiii pot viziona spectacolul „Legenda Cetății Neamțului”, dar și sâmbătă și duminică de la ora 11.00.

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia artistică este semnată de Marius Rogojinschi, scenografia îi aparţine lui Mihai Pastramagiu, iar aranjamentul muzical este realizat de Constantin Panaite. Actorii care vor da viață personajelor istorice sunt Floran Iftode, Marius Rusu, Alin Gheorghiu Florin, Chelaru Anamaria, Cosmin Tanasa, Andrei Bordianu și Pavel Petrași.

„Legenda Cetăţii Neamţului” este un spectacol inspirat dintr-o poezie cu acelaşi nume, scrisă de George Coşbuc, montată într-o notă parodică. Legenda este cunoscută şi sub titlul <<Sobieski şi românii>> şi aduce un elogiu eroismului şi devotamentului unui grup mic de plăieşi ce a înfruntat cu vitejie câteva zile armata regelui Sobieski, apărând Cetatea Neamţului”, a transmis regizorul Marius Rogojinschi.

Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta între 5 şi 10 ani.
Un bilet costă 12 lei, iar acestea sunt puse în vânzare în ziua şi la locul desfăşurării spectacolului. Intrarea la spectacol se face cu o oră înaintea începerii acestuia. Nu se fac rezervări la spectacolele organizate la sediu, locurile se alocă în ordinea sosirii spectatorilor, respectiv a intrării acestora în sală.
De asemenea, accesul copiilor până în 12 ani se face fără restricții medicale. În schimb, adulții însoțitori pot intra doar cu certificat verde. „Scanarea codului QR de pe certificatul digital COVID-19 se va face folosind aplicația Check DCC, pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat”, au transmis reprezentanții instituției.
Deja ai votat!