spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTViolator periculos trimis după gratii după ce a răpit o femeie și...

Violator periculos trimis după gratii după ce a răpit o femeie și a batjocorit-o

Un bărbat din comuna Coțușca a fost condamnat definitiv la 10 ani și 4 luni de închisoare în regim de detenție, după ce a răpit o femeie, a legat-o, a sechestrat-o mai multe zile și a violat-o.

Acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, viol, lovire și alte violențe, Sorin Mihalache, în vârstă de 51 de ani, a fost găsit vinovat la toate capetele de acuzare și a fost trimis pentru următorii ani în spatele gratiilor. Magistrații i-au interzis și dreptul de a comunica ori de a se apropia de victimă, la o distanță mai mică de 200 metri, de la data rămânerii definitive a hotărârii și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Totodată, bărbatul a fost obligat să achite cheltuielile de spitalizare și cele judiciare care totalizează peste 5.000 de lei. Sentința a fost pronunțată joi, pe 23 iunie a.c., de Curtea de Apel Suceava și este definitivă.

Fapte comise în urmă cu doi ani

Faptele au fost comise în urmă cu doi ani, când Sorin Mihalache a răpit o femeie care suferea de unele afecțiuni psihice. Inițial a dus-o acasă, după care a transportat-o pe un câmp, unde a legat-o. Femeia a reușit totuși să scape și s-a întors acasă, cu fața tumefiată și legată la mâini. Considerat principalul suspect, individul a fugit din localitate. După mai multe căutări, el a fost dat în consemn și arestat în lipsă, iar în baza mandatului emis de instanță polițiștii l-au dat în urmărire generală. Considerat un individ violent, agresorul a fost capturat de polițiști abia în primăvara lui 2021, pe raza municipiului Târgu Mureș. De atunci, el se află în arest.

Anchetă derulată de poliție

Ancheta derulată de polițiști a scos la iveală întregul fir al evenimentelor. Astfel, în seara zilei de 26 iunie 2020, bărbatul s-ar fi întâlnit cu victima, care i-a cerut bani de țigări. Ulterior, Sorin Mihalache a dus-o pe victimă cu forța în locuința sa, unde a lovit-o și a violat-o de mai multe ori.

Ulterior, întrucât rudele victimei au anunțat poliția și au fost declanșate mai multe investigații și risca să fie prins, bărbatul a scos-o pe femeie din locuință și a transportat-o cu bicicleta pe un teren cultivat cu floarea soarelui, din extravilanul satului Cotu Miculinți, unde a imobilizat-o prin legarea mâinilor și picioarelor cu două șnururi de culoare neagră, a agresat-o fizic, lovind-o cu pumnii peste corp, după care a constrâns-o să întrețină raporturi sexuale normale. În după-amiaza zilei de 29 iunie, Sorin Mihalache a părăsit locul în care o ținea imobilizată pe victimă, ca să aducă apă, dar în acest timp femeia a reușit să scape și a mers la domiciliu.

Realizând că poate fi prins, bărbatul și-a luat tălpășița și a plecat din sat. În prima noapte a stat ascuns la o stână din apropierea satului Coțușca, unde și-a spălat hainele, a cerut o altă pereche de pantaloni, după care a plecat spre Botoșani cu o mașină de ocazie, susținând în fața șoferului că vrea să schimbe 300 de euro. Individul a abandonat ulterior telefonul mobil și ar fi plecat în județul Mureș, unde a stat ascuns.

Mărturie terifiantă făcută de victimă

Mărturia depusă de victimă a fost cutremurătoare.

„(…) Îmi amintesc că stăteam de vorbă cu o vecină și a venit bărbatul (pe care nu l-am recunoscut) care m-a prins de umeri și m-a tras până în curte la el și de aici m-a dus cu forța în casă. Aici m-a lovit cu pumnii peste corp și am căzut. Am încercat să mă ridic dar nu m-a lăsat. Și apoi. după ce am fost lovită, împotriva voinței mele am întreținut raporturi sexuale normale de circa 3-4 ori (nu mai știu).

Acesta mi-a spus că dacă vreau să plec mă va bate. Dimineața nu m-am putut ridica din pat de durere. Am stat acasă la acesta o noapte, o zi și a doua noapte pe la 3 dimineața acesta m-a luat cu bicicleta și m-a dus pe câmp. Pe urmă m-a dus într-un lan, unde m-a bătut cu pumnii peste corp și împotriva voinței mele a întreținut raporturi sexuale normale cu mine. Am strigat după ajutor, dar nu m-a auzit nimeni. La un moment dat acesta a plecat să aducă apă și atunci am reușit să fug acasă. Pe câmp m-a legat cu o ață de ambele picioare și cu mâinile la spate pentru a nu fugi, dar am reușit să scap”, a povestit femeia.

Victima a fost examinată medico-legal, iar polițiștii au descins la locuința bărbatului, unde pe spătarul unui scaun au găsit o vestă tricotată din PNA, care aparținea victimei. Anchetatorii au extins cercetările și au găsit inclusiv locul din câmp, unde a fost ținută femeia și unde a fost găsită bicicleta lui Sorin Mihalache, dar și la stână, unde au găsit hainele bărbatului. Procurorii au dispus mai apoi efectuarea unei expertize criminalistice genetice, probele recoltate indicând ADN-ul victimei și al suspectului.

Agresorul a respins acuzațiile femeii

Capturat în urmă cu un an, Sorin Mihalache a fost audiat, dar a recunoscut numai o mică parte din evenimente, respingând toate acuzațiile că ar fi agresat-o pe femeie. El a susținut că după întâlnirea din drum el ar fi plecat la Suceava, iar de aici spre Târgu Mureș, la o concubină. Pe drum, el și-a sunat sora căreia i-a spus despre intenția de a părăsi țara și de a „rupe legătura cu toata lumea”, motiv pentru care și-a aruncat telefonul mobil. Cât privește agresiunea sexuală, el a negat vehement susținând că nu poate întreține raporturi sexuale.

Anchetatorii l-au testat și cu poligraful, iar interpretarea diagramelor a arătat că răspunsurile la întrebările cheie au provocat note specifice comportamentului simulat. Totodată, a fost realizat și traseul urmat de telefonul mobil al bărbatului, localizarea confirmând varianta spusă de victimă. În baza acestor probe, bărbatul a fost trimis în judecată și condamnat.

Bărbatul are antecedente penale

Agresorul are antecedente penale și a fost condamnat în trecut pentru mai multe fapte cu violență. El a fost eliberat din penitenciar în 2018, iar o perioadă a fost plecat din țară. A revenit din străinătate în iunie 2020, după ridicarea restricțiilor de circulație instituite din cauza pandemiei de Covid-19. Plasat în izolare la domiciliu, el a încălcat restricțiile și a fost carantinat, iar pe 26 iunie 2020, când a răpit-o pe femeie, Sorin Mihalache tocmai părăsise unitatea în care fusese izolat.

Bărbatul este considerat a fi extrem de violent. Pe 15 ianuarie 2013, el s-a bătut cu un alt localnic, iar din numai câțiva pumni a fost cât pe ce să îl omoare. Un an mai târziu, în seara zilei de 10 august 2014, el a mai lovit un tânăr cu o bâtă, agresiunea având loc la ceas de noapte, pe un drum din sat. După numai circa o lună, în septembrie 2014, el a mai atacat o consăteancă, dar a fost imobilizat de localnici și acuzat de tentativă de viol. Condamnat de fiecare dată, bărbatul a stat închis în mai multe penitenciare, iar ultima dată a fost eliberat condiționat după ce a beneficiat și de recursul compensatoriu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...