joi, februarie 2, 2023
AcasăLocalDrama cu băiatul înecat la Cornișa putea fi evitată (video)

Drama cu băiatul înecat la Cornișa putea fi evitată (video)

A murit înecat. Primele rezultate ale legiștilor arată că tânărul de 18 ani nu a fost răpus de vreo boală congenitală, ci s-a înecat până a primit primul ajutor.

Aceasta este concluzia legiştilor în legătură cu tânărul de 18 ani, scos inconştient din piscina de la Cornişa. „În urma efectuării autopsiei cauza decesului a fost stabilită ca fiind înecul. Au mai fost prelevate şi probe toxicologice, rezultatele urmând să ajungă mai târziu”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgenţă.

Incidentul a avut loc în penultima zi din August, la Parcul de agrement de la Cornişa. Tânărul se afla cu prietenii pe mal, iar la un moment dat ar fi intrat în apă pentru că acuza că nu se simţea prea bine. S-a gândit că intrând în bazin îşi va mai reveni.

Băiatul s-a înecat sub ochii prietenilor

La 17:21 grupul de trei tineri au intrat în bazin, din zona de 1.35 de metri, din dreptul scenei. Au traversat piscina, iar în dreptul zonei de 1.80-2.00 metri au început să stea pe vârfuri pentru ca apa să le ajungă la gât. Din aceste poziţii, cei trei se scufundau sub apă, apoi se înălţau iar pe vîrfuri. Timp de 1-2 minute a durat acest lucru. La un moment dat, unul din dintre ei, cel de 18 ani, s-a scufundat sub apă şi nu mai ieşea. Ceilalţi doi au mers iniţial spre el, apoi s-au uitat spre mal, încearcă să îl scoată, apoi fac semne disperate salvamarilor. După secunde bune, în care niciunul dintre zecile de gură-cască nu au intervenit, tânărul a fost scos de un salvamar. Acesta a început imediat manevrele de resuscitare şi tânărul a început să aibă vărsături de resturi alimentare.

Oamenii au apelat și serviciul 112, iar la faţa locului a fost direcţionat un echipaj cu medic al SMURD. Copilul a fost dus la spital, iar în cursul aceleiaşi nopţi a decedat.

A fost imediat internat la terapie intensivă, însă, din nefericire, medicii nu l-au mai putut salva. “La orele 23.30 pacientul instalează stopcardio respirator, pentru care s-au inițiat manevrele de resuscitare timp de mai bine de o oră. Din păcate pacientul nu prezintă răspuns și se declară decesul la ora 0:46”, a precizat un medic din cadrul spitalului.

Anchetă deschisă de polițiști

Cazul a intrat și în atenția poliției, fiind deschisă o anchetă pentru ucidere din culpă.

Oamenii legii au vizionat și imaginile surprinse de camere de supraveghere ale parcului de agrement. Aceștia au stat de vorbă și cu mai mulți martori.

În urmă cu trei ani, în același bazin a avut loc un alt caz similar. Atunci un bărbat de 43 de ani a murit înecat, deși acesta activase chiar ca salvamar. Concluziile au arătat și atunci că moartea botoşăneanului a survenit ca urmare a unei „insuficienţe cardio-respiratorii consecutive asfixiei mecanice prin înec”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
2.2 ° C
3.6 °
-0 °
69 %
2.5kmh
100 %
joi
7 °
vin
4 °
sâm
2 °
Dum
-1 °
lun
-5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Din când în când, trebuie să le amintești oamenilor că bei, dar bei cu stil.

EDITORIAL

Mediatizatul caz al fraților Tate care și-au deschis un punct de lucru „altfel” la o margine de București nu reprezintă decât vârful unui aisberg...

GÂNDUL ZILEI

De la anul, este cert, Veți primi pe telefoane Când nevasta e cu toane, Mesaje tip ... Ro Alert! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...