joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTVești minunate. Copilul atacat de câini a ieșit din comă (video)

Vești minunate. Copilul atacat de câini a ieșit din comă (video)

Vești incredibile pentru copilul atacat de câini. Familia micuțului primit o primă rază de speranță. Medicii ieșeni l-au scos pe copil din comă. 

Micuțul a fost transportat de o ambulanță SMURD duminică, în comă profundă, intubat și ventilat mecanic. Medicii au reusit însă să îl stabilizeze în cele din urmă, iar starea lui s-a îmbunătățit în a doua parte a zilei de luni. “Pacientul este în continuare internat în ATI. Dar este detubat, respiră singur și este cooperant. Sperăm în continuare la o evoluție favorabilă”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Pediatrie Iaşi.

Nenorocirea s-a petrecut chiar sub ochii mamei, duminică dimineaţă, pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani. Băiatul mergea la un prieten, iar mama ieşise şi ea pentru a duce gunoiul. Copilul a fost sfâșiat sub privirile neputincioase ale femeii, care a alergat la copilul căzut în șanț. Aceasta a făcut semne disperate unui șofer care trecea în zonă și acesta a sunat la 112.

Ulterior, proprietarul câinilor a fost reținut 24 de ore de către polițiștii botoșăneni. Acesta este directorul adjunct al APIA Botoșani, Gabriel Tincu. Șeful APIA a fost pus în libertate la expirarea celor 24 de ore. Înainte de asta, însă, polițiștii au efectuat cinci percheziții la domiciliul acestuia, la două instituții și alte două persoane.

Între timp, copilul atacat de câini a fost tratat și supravegheat continuu, astfel că luni seară a venit și vestea mult așteptată. Acum medicii se pot concentra și pe celelalte intervenții chirurgicale de refacere a țesuturilor sfâșiate.

Minune începută la Botoşani

Copilul atacat de câini a avut norocul ca o aramată de cadre medicale să se coordoneze perfect pentru ca micuţul să aibă o şansă reală la viaţă.

copilul sfâșiatPotrivit medicilor ieşeni, o parte dintre meritele pentru care starea copilului este mai bună aparţin şi echipei de la Botoşani. Imediat după ce a fost preluat de la faţa locului, micuţul a ajuns în grija medicilor din mai multe specialităţi. Au fost depuse toate eforturile pentru ca micuţul să fie în primul rând stablizat şi ulterior tansportat în siguranţă la Iaşi. O echipă de patru medici, urgentişti, anestezişti, radiologi, au intervenit pentru a-l stabiliza şi investiga. Alături de acelştia o armată de asistenţi, infirmieri şi paramedici. Plămânul afectat a fost drenat, i-a fost montat un cateter prin artera femurală, i-a fost pus sânge, din cauza hemoragiei masive cu care a ajuns la spital, fiind intubat şi ventilat mecanic.

Ulterior acesta a fost transportat la Iaşi, unde a fost preluat de specialiştii de acolo. „A fost un efort de echipă şi din fericire cu toţii ne-am coordonat extrem de bine. În cele din urmă contează pacientul şi ne bucură să auzim că starea lui s-a ameliorat. Le mulţumesc tuturor colegilor pentru efortul din acele ore”, a precizat medicul primar de medicină de urgenţă Ramona Guraliuc, şeful UPU-SMURD.

Urmează mai multe operaţii pentur micuţ

Copilul a fost internat în Secţia de Chirurgie Plastică, serviciul ATI. Acolo a ajuns în grija echipei coordonate de medicul Sidonia Susanu, cea care a făcut reale minuni cu Alexia. „Imediat după internare pacientul a fost admis în sala de operaţii în vederea opririi sângerărilor, explorarea plăgilor şi toaleta chirurgicală a acestora. Prezintă plăgi multiple la nivelul capului, a gâtului, a membrelor superioare şi inferioare. În cursul zilei de marţi s-a efectuat o nouă intervenţie de reevaluare chirurgicală, în blocul operator, a plăgilor. În zilele urmatoare avem în vedere intervenţii chirurgicale de acoperire a defectelor cutanate extinse de la nivelul scalpului, precum şi reconstrucţia structurilor anatomice lezate”, a preciza medicul Sidonia Susanu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...