spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTCoşmar juridic cu un dosar pierdut de la Parchet la Judecătorie

Coşmar juridic cu un dosar pierdut de la Parchet la Judecătorie

Un botoșănean trăiește un coșmar al justiției, neștiind ce s-a întâmplat cu dosarul penal în care era anchetat în urma unui incident din 2012.

Ionel O., rezident al comunei Vorona, a fost prins băut la volan acum mai bine de un deceniu, dar astăzi se confruntă cu o situație bizară. Procurorii susțin că dosarul a fost trimis în judecată, însă la Judecătoria Botoșani rechizitoriul nu mai este înregistrat, iar documentele de la acea vreme au fost distruse.

Cazul neobișnuit a ieșit la iveală zilele trecute, când Ionel O. a hotărât să redobândească permisul de conducere pe care l-a pierdut în urmă cu mai bine de zece ani, când a fost prins conducând sub influența alcoolului.

Dosar penal pentru beţie la volan

Incidentul a avut loc în noaptea de 16 spre 17 august 2012, când bărbatul a consumat băuturi alcoolice și a plecat la drum cu un autoturism de tip VW Golf. A fost oprit de polițiști, iar analiza toxicologică a probelor de sânge a relevat o îmbibație alcoolică de 1,50 g/l, respectiv 1,30 g/l alcool pur în sânge.

Drept urmare, polițiștii i-au reținut permisul de conducere și i-au întocmit un dosar penal. De atunci, botoșăneanul susține că nu a mai primit nicio informație cu privire la evoluția acestui dosar și, din acest motiv, s-a adresat instanței de judecată, crezând că se va face lumină.

Bărbatul nu știe nici în acest moment dacă a fost trimis în judecată

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani au investigat în arhiva instituției și au găsit urmele dosarului de urmărire penală. Din documente reiese că bărbatul ar fi fost trimis în judecată pe 16 iulie 2013. Cu toate acestea, în urma verificărilor efectuate la Judecătoria Botoșani, Secția Penală, nu s-a putut găsi nicio înregistrare a dosarului și a rechizitoriului menționat de procurori. Mai mult decât atât, registrele de corespondență dintre Poliție/Judecătoria Botoșani și Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani au fost date la topit, pe 31 august 2021, la expirarea termenului de păstrare.

Prin urmare, bărbatul nu știe nici în acest moment dacă a fost trimis în judecată, așa cum spun procurorii, și nici dacă a fost condamnat în lipsă sau nu. Urmează ca botoșăneanul să ceară și un extras de cazier judiciar pentru că, în situația în care a fost inculpat și condamnat, acolo ar trebui să existe mențiuni cu privire la eventuala pedeapsă dictată de judecători. Cert este că fără un extras din posibila sentință, bărbatul nu are cum să solicite redobândirea permisului de conducere.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...