spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTDemisii de răsunet din PNL. Doi membri marcanți părăsesc partidul, dar și...

Demisii de răsunet din PNL. Doi membri marcanți părăsesc partidul, dar și Consiliul Județean

Președintele organizației municipale PNL Botoșani, Viorel Iliuță, a demisionat astăzi din partid, declarându-se nemulțumit de actuala orientare a formațiunii politice. În urma demisiei, el a renunțat și la mandatul de consilier județean.

Părăsirea organizației de către Viorel Iliuță reprezintă una dintre cele mai mari pierderi înregistrate de PNL după parafarea actualei coaliții guvernamentale. Director general în cadrul Elsaco și fost viceprimar al municipiului Botoșani, Viorel Iliuță a fost unul dintre principalii lideri ai organizației de-a lungul timpului și o voce importantă în cadrul PNL Botoșani.

„Am intrat în acest partid, în urmă cu mulți ani, mergând pe ideea unei doctrine. Eu sunt om de doctrină, de ideologie, și nu sunt un om care caută nu știu ce avantaje, chestii pragmatice.

Dar în ultima perioadă, acest partid nu mai seamănă cu ce a fost înainte, cel care se declara prin ideologie și doctrină, prin valorile pe care le susține în documentele oficiale. Atunci am zis că nu mai are niciun rost pentru că sunt și la vârsta la care nu mai pot să înghit orice și din acest motiv este mai bine să îmi văd de treabă. Adică nu vreau să stau într-o poziție, fie ea de membru sau de consilier județean, doar așa…Vreau să îmi placă ceea ce fac și ceea ce spun și vreau să spun ceea ce cred eu că trebuie spus în asemenea momente”, a declarat Viorel Iliuță.

„Pur și simplu mă retrag”

Pentru moment, acesta spune că nu se va mai implica în viața politică, deși ar avea oferte din partea altor formațiuni politice. „Cel puțin o anumită perioadă nu am de gând să fac alte mișcări. Pur și simplu mă retrag, dar vom vedea după caz…Cert este că acum vreau să mă odihnesc, să îmi adun gândurile și voi vedea apoi ce voi face”, a adăugat Viorel Iliuță.

Totodată, fostul președinte al organizației municipale PNL Botoșani spune că nu va face opoziție liberalilor. „Eu am o problemă cu actuala orientare ideologică a partidului care diferă total cu cea din statut. Nu am de gând să îmi atac colegii. Nu am de gând să o fac pentru că este sub demnitatea mea. Îmi văd de treabă mai departe. Știți, este ca într-o căsătorie – nu poți să stai oricât și oricând dacă nu îți place partenerul. Repet – nu am probleme cu persoane, cu o entitate numită Partidul Național Liberal”, a explicat Viorel Iliuță.

Fostul lider liberal a mai precizat că nemulțumirile ar fi legate în principal de faptul că „PNL s-a transformat într-o anexă a PSD”. În plus, PNL s-a transformat dintr-un partid de centru-dreapta, din principala alternativă la PSD, într-un partid de centru-stânga cu idei și realizări puține. Iar din vocea puternică a acelei părți din electorat pe care o reprezenta, „PNL a devenit un partid de pluton, subordonat ideii de menținere a stabilității guvernării cu orice risc pentru viitorul partidului”.

A demisionat şi Radu Malancea

Tot astăzi și-a depus demisia din PNL și Radu Malancea, fostul director al Spitalului Județean „Mavromati”, la rândul său consilier județean. Acesta nu a făcut nicio referire la actuala orientare a partidului și a afirmat că odată cu această demisie se va retrage total și din viața politică.

„Mă retrag. Am o vârstă și vreau îi las pe cei tineri să se afirme. Vreau să mă dedic mai mult profesiei”, a spus Radu Malancea. Cât privește plecarea din partid alături de Viorel Iliuță, el a susținut că a fost vorba de o simplă decizie. „Eu cu Viorel Iliuță suntem prieteni vechi și poate că avem același viziuni. El este însă mai ancorat în viața politică de cât mine și de aceea nu am suficiente elemente să spun dacă face bine sau rău. Ei atât pot să spun – vreau să me retrag pentru a mă dedica profesiei”, a mai spus Radu Malancea.

Costel Șoptică nu a putut fi contactat

Deși reporterii „Monitorul” au încercat să afle și punctul de vedere al președintelui organizației PNL Botoșani, Costel Șoptică, în legătură cu cele două plecări din partid, acesta nu a putut fi contactat nici măcar telefonic.

Cât privește mandatele de consilieri județeni care au rămas vacante ca urmare a demisiilor din PNL ale lui Viorel Iliuță și Radu Malancea, acestea ar urma să fie preluate de următorii membri supleanți de pe listele depuse de PNL în alegerile locale pentru Consiliul Județean. Acest lucru va fi clarificat de organizația județean PNL, validate de instanță și apoi de plenul CJ.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...