spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocalO firmă din municipiu va moderniza Penitenciarul. În doi ani, unitatea de...

O firmă din municipiu va moderniza Penitenciarul. În doi ani, unitatea de detenție se va schimba radical

Compania ABC-Con-International din municipiu va moderniza Penitenciarul Botoșani. Este vorba de realizarea unor noi construcții prevăzute în proiectul „Correctional”. Programul prevede ridicarea unui pavilion nou de deținere cu o capacitate de 320 de locuri de cazare și spații destinate activităților de autogospodărire, precum și un centru multifuncțional pentru Serviciul de Probațiune Botoșani.

„Complexul își propune atât crearea unor spații de deținere la standarde europene, cât și facilități pentru formarea deprinderilor de viață independentă de către persoanele custodiate aflate în perioada premergătoare liberării și care se pregătesc astfel pentru revenirea în societate”, a arătat Anna Maria Rotariu, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului Botoșani.

Astfel, licitația publică organizată de unitatea de detenție pentru realizarea lucrărilor de construcții a fost adjudecată de ABC-Con-International, iar investiția, care a fost estimată la peste 30 de milioane de lei plus TVA, urmează să fie realizată într-un termen de 24 de luni.

Unde vor fi ridicate noile clădiri

Contractul dintre cele două părți a fost semnat luni, pe 27 noiembrie a.c., iar terenul pe care urmează să fie realizat noul complex, urmează să fie eliberat de construcțiile vechi. Predarea amplasamentului către constructor ar urma să aibă loc chiar în cursul zilei de astăzi. Noile clădiri vor fi ridicate în partea stângă a unității de detenție (n.r. – dinspre strada I.C. Brătianu), pe vechiul teren pe care fusese amenajat fostul GAZ.

Compania ABC-Con-International a mai câștigat anul acesta și lucrările de modernizare a Secției de oncologie a Spitalului Județean de Urgență ’’Mavromati’’ Botoșani, pentru 6,6 milioane de euro. Implementarea acestui proiect presupune o perioadă de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor.

Societatea, care este deținută de botoșăneanul Mihai Cătălin Tarniță, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 42,6 milioane lei, un profit net de aproape 1,7 milioane lei și un număr mediu de 147 de angajați, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
22.1 °
44 %
3.9kmh
98 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...