vineri, mai 17, 2024
AcasăLocalPrimul bebeluș născut la Botoșani în 2024 este un băiețel

Primul bebeluș născut la Botoșani în 2024 este un băiețel

Primul bebeluș născut în 2024 fost un băiețel, la fel ca în ultimii doi ani.

În acest an, însă, primul născut a venit pe lume abia la ora 17:15, cu 13 ore mai târziu decât anul trecut. Micuțul a fost adus pe lume prin operație cezariană și este al treilea copil al unei familii din comuna Mihai Eminescu.

Din nefericire, copilul este născut prematur, la șapte luni de sarcină, cu greutatea de doar 1970 grame si va avea nevoie de îngrijiri extinse in Terapie Intensivă.

Alți doi copii s-au mai născut apoi în prima zi din 2024. Un băiețel și omfetiță, de 3570 și 3700 grame. Unul dintre ceilalți doi a fost și el adus pe lume prin cezariană și necesită îngrijiri la Terapie Intensivă.

Ultimii nou-născuți din 2023 au fost pe 31.12.2023 două fetite la termen.

Credința populară despre primul bebeluș

Conform credinței populare, copiii născuți în prima zi a anului sunt marcați de cifra unu. Din acest motiv, există credința, că vor avea o voință puternică, vor fi originali, vor fi atrași mereu de începuturi, independenți, creativi, dinamici, dornici de afirmare și câștig.

Mai mult, vor avea calități de lider, ambiție, dorință de perfecțiune. Unu reprezintă noul, începutul, pionieratul, dar reprezintă și egoismul, încăpățânarea, aroganța, pasivitatea, agresivitatea.

Se spune că bebelușii născuți în prima zi din An vor avea mai mult noroc decat cei din jurul lor. Familia unui copil născut în Noul An va avea succes în anul respectiv.

Micutii nascuti de Revelion nu vor fi afectati de niciun element malefic si vor fi feriti de inec.

Nazdravanii se vor transforma în adulți fertili, potrivit credinței populare.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10 ° C
10.6 °
9.3 °
82 %
1.6kmh
39 %
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °
mar
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...