spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocalRezultate dezastruoase la simularea Evaluării Naționale. Note sub 5 la matematică pentru...

Rezultate dezastruoase la simularea Evaluării Naționale. Note sub 5 la matematică pentru majoritatea elevilor

Elevii din clasa a VIII-a au susținut simularea pentru Evaluarea Națională în perioada 5 – 7 februarie 2024, iar astăzi s-au afișat rezultatele. Conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Botoșani, anul acesta, rezultatele simulării au fost dezastruoase.

Astăzi, ISJ Botoșani a primit rezultatele centralizate și le-a transmis celor 102 unități de învățământ în care s-a susținut examenul. Datele arată că puțin peste un sfert dintre elevii examinați au reușit să obțină note de trecere la Matematică. Mai exact, 31,60% au obținut o notă peste 5. Pe de altă parte, rezultatele scot în evidență că elevii botoșăneni se pricep ceva mai bine la Limba și literatura română, procentul de promovabilitate fiind de 68,42%.

Un singur elev, de la Școala Gimnazială Nr. 7 din Municipiul Botoșani, a obținut nota 10 la Matematică, dar la Limba și literatura română nu a fost nici o notă de 10. În acest context, nu a fost vreo medie de 10.

„Rezultatele vor fi aduse la cunoștința elevilor și a părinților de către profesorii de la clasă, începând de luni, 26 februarie 2024, când elevii din județul Botoșani se întorc din vacanță. Menționăm că rezultatele obținute de elevi la simularea Examenului de Evaluare Națională nu sunt publice, iar notele se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a părinților” ne-a transmis Bogdan Gheorghe Suruciuc, inspector școlar general al ISJ Botoșani.

Sute de absenți la simularea Evaluării Naționale

Din totalul celor 3.951 de elevi înscriși în clasa a VIII-a, la proba de Limba și literatura română s-au prezentat 3.790 de elevi, absenți fiind 161 de elevi, iar la Matematică au fost prezenți 3.778 elevi, absentând 173.

Rezultatele obținute se vor analiza, la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri de intervenție pentru îmbunătățirea rezultatelor la examenul din vară.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
22.1 °
44 %
3.9kmh
98 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...