spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalComunitate șocată de tragedia din scara blocului. Criminalul își urmărea victima. "Se temea de...

Comunitate șocată de tragedia din scara blocului. Criminalul își urmărea victima. „Se temea de el” (VIDEO)

O întreagă comunitate este şocată după ce o femeie a fost pur şi simplu măcelărită de propriul soţ în scara de bloc. Incidentul şocant a avut loc miercuri seară, într-o zonă centrală a oraşului. 

Orbit de furie, după ce a aflat că soţia vrea să dea divorţ, individul, de 55 de ani, deși avea ordin de protecție emis încă din luna februarie pentru agresiune și nu avea voie să se apropie de fiica și soția lui, a așteptat-o pe femeie să se întoarcă de la muncă. Era puțin după ora 20:00 când s-a declanșat iadul în scara blocului în care locuia femeia cu fiica ei.

Bărbatul pare să fi premeditat totul, pentru că fusese văzut de mai multe ori în zona blocului cu câteva zile înainte. Asta deşi avea un ordin de restricţie pe numele lui. „Am înteles că erau în divorț, a avut o interdicție el față de familie Când m-am uitat afară, mi s-a înnegrit în fața ochilor. Ce poți să spui altceva? Acum 3 zile m-am întâlnit cu el. Mai venea pe aici prin cartier. Șchiopăta, și eu îi zic: Dar ce ai pățit, Florine? Și el zice: Ei, după atâta muncă și am stat și am ajuns ca un câine. Atâta a zis”, a povestit un vecin.

În luna februarie cele două femei au obţinut un ordin de protecţie, după ce bărbatul ar fi agresat-o pe fiica sa. „În februarie am văzut odată 4 mașini de poliție, chiar la ei au venit. Atunci a fost scandalul cred. Pe la 2 dimineaţa. O doamnă foarte de treabă era. Era tot timpul supărată, era o femeie tot timpul necăjită, se vedea pe fața ei”, a spus o vecină de-a femeii.

Aniversare însângerată

Femeia ar fi împlinit sâmbătă 53 de ani. Nu a mai apucat să se bucure de acea zi, alături de cei dragi. Soţul acesteia s-a înarmat cu un cuțit de bucătărie și a așteptat-o pe femeie în scara de bloc atunci când se întorcea de la serviciu. Nu a ezitat și a lovit cu putere. O data în zona gâtului, o dată în spate. Femeia nu a avut nicio șansă, prăbușindu-se într-o baltă de sânge. În seara zilei de miercuri, o mare parte din comunitate s-a strâns şocată la locul crimei.

comunitate şocatăIndividul a încercat și el să își ia viața, chiar lângă femeie. Fata a sunat disperată după salvatori, care au început manevrele de resuscitare pentru femeie. În tot acest timp, o altă echipă îl urca pe targă pe individul plin de sânge. “Am fost solicitați în jurul orei 19:15 pentru o persoană înjunghiată, în municipiul Botoșani. S-au trimis la fața locului un echipaj cu medici, ulterior au mai mers două echipaje B2 cu asistent. S-a găsit o persoană de sex feminin, în stop cardiorespirator cu plăgi înjunghiate regiune latero-cervicală stângă și toracică posterioară. S-au efectuat manevre de resuscitare, soldate cu rezultat negativ, din păcate”, a precizat medicul primar Bogdan Ursu, directorul medical al SJA Botoșani.

Cadrele medicale de la Ambulanță au luat de la locul crimei și agresorul, dar și fiica acestuia, în stare de șoc. “De la fața locului a fost adus la spital agresorul care, după ce a înjunghiat victima, a încercat tentativă autolitică. Prezenta plăgi tăiate latero-cervical pe lateral, una în regiune toracică anterioară și una regiune coapsa dreaptă, regiune internă și fata acestuia, cu atac de panică, a fost adusă, de asemenea, la spital”, a mai spus medicul Bogdan Ursu.

Agresor internat sub pază

Bărbatul a ajuns la spital, unde era extrem de agitat şi agresiv. Cu greu stătea încătuşat, iar medicii au fost nevoiţi să îi sutureze una dintre plăgi. Ulterior a fost internat în spital, sub pază continuă. „A fost internat pe secția chirurgie generală. În prezent este evaluat, s-a practicat îngrijirea plăgilor, sutura lor, rămâne sub supraveghere. În momentul de față este sub pază, este într-o rezervă cu două paturi, cu echipaj sub supraveghere”, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al SJU Mavromati.

Comunitate şocată de o viaţă trăită sub teroare

comunitate şocatăÎntreaga comunitate este acum şocată. Coșmarul acesteia, zic prietenii, dura de multă vreme. Agresiv din fire și deseori căzând în patima alcoolui, mama și fiica erau mereu în pericol. Femeia a cerut un ordin de protecție, încă din luna februarie, ordin pe care polițiștii susțin că nu a fost încălcat niciodată.

Motivul crimei pare să fie gelozia și frustrarea pentru că femeia, cu doar o lună în urmă, depusese actele de divorț. „A spus că nu se mai poate, vrea să dea divorț. Ea mi-a spus că nu se mai poate rezolva nimic între ea și soțul și vrea să dea divorț. Se temea, obligatoriu se temea. A lovit-o, era violent”, a spus una dintre colegele femeii. Ancheta Poliției pare departe de a fi terminată. ”După ce va fi stabilizat, se va proceda la expertizarea sa medico-legală psihiatrică în vederea stabilirii discernământului”, a precizat Valeriu Chihaia – prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Femeia, spun toți care au cunoscut-o era un om dedicat familiei și pasionată de lectură și tocmai de aceea s-a angajat la o librărie din oraș.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.9 ° C
14.6 °
10 °
78 %
2.2kmh
86 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °
vin
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...