spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocalPromisiuni nerespectate. Foștii salariați ai Locativa cer soluții în fața primăriei (video)

Promisiuni nerespectate. Foștii salariați ai Locativa cer soluții în fața primăriei (video)

Desființarea Locativa generează un val de proteste în fața Primăriei Municipiului Botoșani, ca urmare a deziluziei foștilor angajați ai societății. Foștii salariați, cărora li s-au promis locuri de muncă în urma unei ședințe a Consiliului Local în decembrie 2023, au obținut autorizație de protest până la finalul lunii aprilie.

Astăzi, aproximativ 20 de foști angajați ai Locativa s-au adunat în fața Primăriei din Botoșani pentru a cere soluții concrete și corectitudine din partea autorităților locale. Faptul că promisiunile făcute în trecut nu au fost respectate a alimentat indignarea acestora și i-a determinat să își facă auzită vocea în mod pașnic, dar ferm, în fața Primăriei.

„Știu clar că suntem aici, dar nu au binevoit să discute cu noi”

Dacă săptămâna trecută angajații au fost alungați din fața instituției sub pretextul că ar fi omis să completeze un formular obligatoriu, câteva zile mai târziu, aceștia au obținut aprobarea pentru manifestare. Aceștia nu au fost, însă, chemați la negocieri și nici măcar nu au fost băgați în seamă de vreun reprezentant al instituției, deși, la finalul anului trecut, câțiva consilieri locali PSD în frunte cu primarul Cosmin Andrei le promiteau locuri de muncă după desființarea societății.

„Nu am primit nici un fel de răspuns din partea dumnealor. Ne-au dat aprobarea pentru săptămâna asta și pentru săptămâna viitoare, dar nimeni nu a venit să discute cu noi, nici domnul primar și nici un consilier. Noi îi așteptăm, ei știu despre ce este vorba, sunt semnate de către ei. Știu clar că suntem aici, dar nu au binevoit să discute cu noi. Noi protestăm pașnic în continuare, până pe 30 aprilie, când o să fie vacanță. Ei sunt aici și nu vine nimeni să discute cu noi. Dacă este vacanță chiar nu mai vine nimeni”, a declarat Florina Antoche, liderul Sindicatului salariaților Locativa.

„Suntem o societate cu profit, suntem o societate care nu are datorii”

Liderului sindical susține că în privința cifrelor și a performanței companiei, este important ca afirmațiile să fie bazate pe date și fapte concrete.

„Aș vrea să ia în considerație anumite lucruri și să fie puțin mai atenți cu afirmațiile pa care le fac. Suntem o societate cu profit, suntem o societate care nu are datorii. Cu toate astea, peste tot suntem comparați cu Termica și de aceea suntem desființați. Lucru care nu este adevărat. Chiar aș vrea să se vorbească mai degrabă pe cifre sau în cunoștință de cauză”, a mai precizat liderul Sindicatului salariaților Locativa.

Reporterii „Monitorul” au încercat să obțină un punct de vedere și de la primarul Cosmin Andrei, însă acesta nu a putut fi găsit.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
24.4 ° C
24.6 °
24.4 °
49 %
6.9kmh
100 %
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...