spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalDesființarea societății Locativa generează proteste. „Vă spun că este doar o răzbunare...

Desființarea societății Locativa generează proteste. „Vă spun că este doar o răzbunare politică”

Desființarea Locativa generează proteste în fața Primăriei Municipiului Botoșani, ca urmare a deziluziei foștilor angajați ai societății. Foștii salariați, cărora li s-au promis locuri de muncă în urma unei ședințe a Consiliului Local în decembrie 2023, au fost alungați din fața instituției pe motiv că ar fi omis să completeze un formular.

Astăzi, aproximativ 20 de foști angajați ai Locativa s-au adunat în fața Primăriei din Botoșani pentru a cere soluții concrete și corectitudine din partea autorităților locale. Faptul că promisiunile făcute în trecut nu au fost respectate a alimentat indignarea acestora și i-a determinat să își facă auzită vocea în mod pașnic, dar ferm, în fața Primăriei.

„Vreau să vă spun că este un protest îndreptățit a celor pe care îi vedeți aici, salariații de la Locativa. Știți ce s-a întâmplat în postul Crăciunului, când s-a anunțat că domnul Cosmin Andrei își dorește dizolvarea Locativei. Am pus problem, „ce se întâmplă cu acești oameni și cu familiile lor, de unde vor mai câștiga bani”. Atunci a fost o promisiune neonorată până acum, că se va găsi un loc de muncă. Au mai sărit și niște ajutoare atunci. Domnul Tanasă de la Urban Serv a spus că va oferi locuri de muncă, până și domnul Marius Rogojinschi oferea locuri de păpușari, lucrul acesta nu s-a întâmplat”, a declarat Cătălin Flutur, directorul Locativa.

„Este doar o răzbunare politică”

Cătălin Flutur, directorul Locativa și consilier local PNL, l-a acuzat primarul PSD Cosmin Andrei că intenționează să desființeze societatea și că această decizie are un fundament politic. Flutur a declarat că, în ciuda promisiunilor anterioare, primarul Andrei nu a onorat angajamentele făcute față de angajați și că acesta a încercat să influențeze decizia Registrului Comerțului pentru dizolvarea Locativa.

„Suntem în postul Paștelui și, mai mult decât atât, domnul Cosmin Andrei văd că vrea cu orice preț să desființeze Locativa. De fapt, este clar o problemă politică. Vă spun că este doar o răzbunare politică și nu ar trebui să aibă nimic cu acești oameni care rămân fără servicii. (…) Săptămâna trecută a fost în mod special la București să vorbească la Oficiul Național al Registrului Comerțului. Noi aveam un termen de la Registrul Comerțului pe data de 19 aprilie și vă spun că a făcut trafic de influență și un abuz. În momentul în care s-a prezentat acolo, cei de la Registrul Comerțului de la Botoșani au fost obligați să dea o decizie, pe care au dat-o ieri, cu dizolvarea Locativa”, a mai precizat Flutur.

„Suntem predispuși la o amendă”

Reprezentanții salariaților au încercat să poarte negocieri cu primarul Andrei, însă au fost alungați din fața instituției sub pretextul că ar fi omis să completeze un formular obligatoriu.

„Negocierile au decurs bine, doar că am un model de cerere pe care trebuie să o completez. Dacă nu, suntem predispuși la o amendă, pentru că trebuie anunțat cu trei zile înainte. Merg la sediu, fac cererea și mă voi întoarce pentru a o depune”, a declarat Florina Antoche, liderul Sindicatului salariaților Locativa.

În ciuda acestui impediment, foștii angajați Locativa au anunțat că vor continua protestele la sediul societății până joi, când vor avea posibilitatea să revină în fața Primăriei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
17.6 °
13.9 °
52 %
2.8kmh
0 %
lun
13 °
mar
20 °
mie
20 °
joi
21 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...