spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTEducație, Comunitate, Viitor! Experiență unică în cadrul școlii Newman Catholic College, Londra,...

Educație, Comunitate, Viitor! Experiență unică în cadrul școlii Newman Catholic College, Londra, Marea Britanie

Educație, Comunitate, Viitor!, un proiect ce se concretizează cu pași mici, dar repezi pe scena educației zielor noastre, contribuie la îmbunătățirea calității actului educațional, și nu numai.

Proiect comunitar, realizat de My Romania Community Londra cu sprijinul comunității românești, complementar activității Carte pentru România, începută în 2016 în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv Botoșani, se dorește a fi un schimb de experiență cu  un aport major în domeniul educației.

Cea de-a doua etapă a proiectului, schimbul de experiență efectuat în Marea Britanie de către profesorul de limba engleză Carmen Ciobanu și elevul Alexandru Abăcioaei din clasa a XI-a B, a Liceului cu Program Sportiv Botoșani, s-a desfășurat în perioada 16-20 septembrie 2019 la Newman Catholic College Londra, Marea Britanie.

„De la aeroport, direct în școală, unde am fost primiți călduros de domnul director Danny Coyle și de ceilalți angajați, începând cu recepția până în sălile de clasă, unde am asistat la ore și am purtat  conversații cu domnii profesori și cu elevii despre sistemul de învățământ britanic și despre modul de desfășurare al activităților. Nu a fost doar un schimb de experiență educațional, ci o lecție de viață, pătrunzând în mijlocul culturii britanice, dar și a comunității românești, interacționând direct cu protagoniștii vieții reale.

Fiecare dintre noi a asistat la lecții diferite de științe, literatură engleză, artă, matematică, sport, limba franceză, teatru. Fiind o școală multiculturală, există cursuri speciale pentru cei care înțeleg mai puțin limba engleză-EAL departament (curs intensiv de engleză pentru integrarea studenților internaționali), inclusiv matematică adaptată pentru înțelegerea termenilor de specialitate.Toate activitățile sunt centrate pe elevi, aceștia sunt încurajați să participe activ la lecție, să adreseze întrebări sau să descrie obiecte și situații din realitatea lor apropiată.Toată informația este filtrată prin propriul lor univers, abia la final ajungându-se la teorie.

Deși cele două școli sunt similare ca structură și număr de elevi, metodele diferă și datorită faptului că în Marea Britanie tehnologia în școală este avansată, timpul de predare și munca profesorului fiind reduse, la fel ca și numărul elevilor la clasă, pentru a se putea concentra pe învățarea diferențiată și a acorda atenție fiecarui copil, în funcție de dezvoltarea personală.

Surpriza a apărut la orele de artă care se desfășoară în mod diferit și la clasa de teatru, care la noi este inexistentă creativitatea  și descoperirea propriului eu fiind puse în valoare.”, mărturisește d-na prof. Carmen Ciobanu.

Proiectul va continua cu implementarea unor cursuri extrașcolare de Limbă engleză, unde se va adapta programa din Marea Britanie, și un curs de teatru în limba engleză pentru liceeni, ambele desfășurate în cadrul Liceului cu Program Sportiv Botoșani.

De asemenea, se dorește instituirea unui departament de comportament în școală,pe bază de voluntariat,unde elevii vor fi consiliați și care va ține legătura strânsă cu părinții sau autoritățile abilitate, precum și înființarea unui cabinet de prim ajutor pentru urgențe medicale.

Diseminarea va avea loc în perioada 20-25 octombrie 2019, în cadrul cercurilor pedagogice,în alte unități de învățământ din municipiu,în cadrul lectoratelor cu părinții,a întâlnirilor cu profesorii și elevii,împreună cu domnul Cristian Stîncanu,director executiv My Romania Community și inițiatorul proiectului, iar cea de a treia etapă, se va desfășura în semestrul al doilea, când Liceul cu Program Sportiv Botoșani va fi gazda delegației profesorilor de la Newman Catholic College, Londra.

Educație, Comunitate, Viitor! este un proiect al comunității pentru comunitate, din inimă, pentru inimă!

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
14.6 °
10.5 °
69 %
1.2kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...