spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocal BTÎn stare gravă după o cădere de pe camion (video)

În stare gravă după o cădere de pe camion (video)

Un bărbat a fost trimis la Iaşi după ce a fost victima unui accident grav. În vârstă de 63 de ani, acesta se afla, sâmbătă dimineaţă, pe un camion cu profile termopan, pe care le descărca pe centura oraşului, în zona Termica.

La un moment dat, acesta s-a dezechilibrat şi a căzut de la o înălţime de peste doi metri. Din păcate, bărbatul a căzut cum nu se putea mai rău, acesta lovindu-se violent cu capul de ciment. Câţiva martori la incident au apelat imediat serviciul 112, speriaţi de impactul puternic cu cimentrul şi sângele pe care îl pierdea bărbatul.

La faţa locului a ajuns un echipaj de la Ambulanţă, care i-a acordat acestuia primul ajutor, după care l-a transportat la Urgenţe. Pentru că starea lui se înrăutăţea, iar lovitura la cap îi punea în pericol viaţa, medicii au decis trimitera lui imediată la Iaşi, cu o altă ambulanţă. „Pacientul a fost diagnosticat cu un traumatism cranian acut şi hemoragie subarahnoidiană. A fost stabilizat, după care direcţionat către Spialul de Neurochirurgie Iaşi pentru a fi supus unor investigaţii şi intervenţii de specialitate”, a precizat un asistent din cadrul SJA Botoşani.

Urmează ca inspectorii ITM să stabilească dacă bărbatul se afla sau nu în timpul muncii sâmbătă dimineaţă, aceştia declanșând o anchetă în acest sens.

Hemoragia subarahnoidiană (HSA) este cauzată de hemoragiile survenite în spaţiul situat între arahnoidă şi pia mater, prin ruptura unui anevrism.

În general, cea mai frecventă cauză este constituită de traumatismele cranio-cerebrale. HSA spontană rezultă din ruperea unui anevrism, cel mai frecvent, la 85% dintre pacienţi, fiind vorba de un anevrism congenital intracranian sacular. Sângerarea se poate opri spontan.

Prezenţa sângelui în spaţiul subarahnoidian determină creşterea presiunii intracraniene pe o perioadă de câteva zile sau de câteva săptămâni.

Spasmul vascular secundar poate determina ischemie cerebrală focală, aproape 25% dezvoltând semne de accident ischemic tranzitor (AIT) sau de accident vascular ischemic.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.5 ° C
14.6 °
10.5 °
76 %
1.5kmh
18 %
lun
25 °
mar
26 °
mie
17 °
joi
17 °
vin
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să mai speri că niște vrăji îți pot umple rezervorul, trebuie să începi cu pași mici.

EDITORIAL

Majoritatea covârșitoare a creștinilor din România au serbat ieri și azi Învierea Domnului. Stabilirea datei pascale e complicată datorită utilizării unor calendare diferite în...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...