spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocal BTPanică într-o școală din cauza coronavirusului (video)

Panică într-o școală din cauza coronavirusului (video)

Panică la Școala Gimnazială nr.7 din Botoșani. Aproximativ 20 de părinți au venit în cursul dimineții de joi să-și ia copiii de la ore de teamă că s-ar putea infesta cu coronavirus.

Alarma s-a dat după ce una dintre eleve, care a fost plecată cu familia în Italia, a revenit la cursuri. Conducerea unității de învățământ susține însă că s-a creat o panică nejustificată, iar eleva nu a fost în niciuna dintre zonele cu risc de pe teritoriul Italiei. În plus, fetița are și adeverință de la medic care atestă că nu se impune măsura autoizolării.

De teama coronavirusului, mai mulți elevi dintr-o clasă de la Școala Gimnazială Nr.7 ”Octav Băncilă” Botoșani au fost retrași de la ore în cursul zilei de joi. Este vorba de aproximativ 20 elevi de clasa a VI-a. Școlarii și-au alertat părinții că o colegă întoarsă recent dintr-o vacanță, din Italia, a revenit la cursuri. După prima oră, mai mulți părinți au venit și și-au luat copiii acasă, speriați de gândul că ar putea fi expuși riscului de infestare cu coronavirus.

Directorul unității de învățământ suține că nu există niciun pericol iar eleva întoarsă cu familia, din Italia, a fost supusă controalelor medicale și nu prezintă suspiciuni de COVID19.

Situația nu este străină nici șefului Inspectoratului Școlar Județean. “Părinții nu trebuie să intre în panică. Atâta timp cât Direcția de Sănătate Publică nu dă acea recomandare de autoizolare la domiciliu, că nu se impune, părinții ar trebui să nu intre în panică și să aducă copiii la școală. Avem specialiști de la Direcția de Sănătate Publică și atâta timp cât nu au dat acea recomandare, înseamnă că persoanele respective sunt în afara oricăror suspiciuni. Părinții trebuie să înțeleagă că nu este niciun pericol”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector general al IȘJ Botoșani.

Diretcorul unității de învățământ speră ca de vineri elevii vor reveni la ore. “Reîntoarcerea unui copil în colectivitate, după revenirea în țară dintr-o zonă a Italiei, considerată fără risc, de reprezentanții Ministerului Sănătății, a generat panică în rândul unor părinți din colectivul clasei respective. “Copilul, revenit din Italia, a prezentat școlii avizul medicului de familie. Rolul școlii este de a respecta hotărârile DSP prin medicii de familie. În plus, școala a pus la dispoziția tuturor copiilor mijloace de informare privind prevenirea îmbolnăvirii cu viruși și materiale de igienizare specifice. La solicitarea noastră, DSP a răspuns că nu se impune nicio măsură de autoizolare pentru acest caz” a spus Mihaela Costîn, directorul Școlii 7.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.5 ° C
14.6 °
10.5 °
76 %
1.5kmh
18 %
lun
25 °
mar
26 °
mie
17 °
joi
17 °
vin
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

Majoritatea covârșitoare a creștinilor din România au serbat ieri și azi Învierea Domnului. Stabilirea datei pascale e complicată datorită utilizării unor calendare diferite în...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...