spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocal BTVictor Ivănescu - Dacă se va continua cu acest blocaj, vom face...

Victor Ivănescu – Dacă se va continua cu acest blocaj, vom face doar poze cu autobuzele noi

Societatea Eltrans a primit aseară încă cinci autobuze noi, astfel că are în parcul auto toate cele nouă autobuze achiziţionate în baza unui leasing operaţional. Din păcate, autobuzele nu vor putea fi scoase prea curând pe traseu deoarece la nivelul societăţii de transport local există un blocaj în privinţa activităţii Consiliului de Administraţie.

Prin hotărârea Consiliului Municipal din 4 mai 2020, consilierii PSD Andreea Buiuc şi Călin Bosovici au fost împuterniciţi să aprobe Raportul privind execuţia contractelor de mandat, întocmit de membrii CA-ului, pentru perioada 2016 – 2020 şi să numească  administratorii provizorii. Numai că cei doi consilieri municipali nu au convocat această şedinţă, tabăra social democrată din CL invocând unele vicii de procedură la votul în deliberativul local.

Hotărârea de CL, aprobată pe 4 mai, îi împuterniceşte să numească administratorii la Eltrans. Trebuie să fie o şedinţă şi o hotărâre AGA de numire a administratorilor. Din acel moment, se înregistrează la Registrul Comerţului şi avem CA legal constituit. AGA încă nu s-a întrunit. Şedinţa trebuia convocată de către cei doi consilieri PSD. S-a discutat cu ei, am trimis emailuri, au convocatorul, pot să stabilească data şedinţei oricând doresc”, a declarat Victor Ivănescu, director general al Eltrans.

Potrivit oficialului, la această dată CA-ul nu poate să ia nicio decizie.

Din momentul în care vom avea un CA valid, urmează procedurile de reorganizare a societăţii, de dat decizii pentru mutarea oamenilor pe posturi, de angajarea unor şoferi, de dat decizii de preaviz pentru cei care nu vor mai rămâne în societate. Toate aceste operaţiuni implică nişte termene, însă noi suntem blocaţi, nu avem şoferi în organigramă, nu putem să angajăm şoferi. Eu nu spun de unde este acest blocaj, spun doar că suntem blocaţi, de peste o lună. De doi ani ne tot blamau că nu facem nimic, acum ne blochează”, a explicat directorul Eltrans.

Oficialul a estimat că noile autobuze ar putea fi scoase pe cele două trasee luna viitoare, dar numai cu condiţia ca AGA să se întrunească în aceste zile şi să valideze noii administratori. „Într-un termen optimist, în momentul în care luăm decizia de reorganizare a societăţii, în două săptămâni ieşim cu autobuzele pe trasee. Asta înseamnă luna iulie, dar dacă se va continua cu acest blocaj, vom face doar poze cu autobuzele noi”, a concluzionat Victor Ivănescu.

Călin Bosovici a explicat că nu s-a întrunit AGA deoarece viceprimarul Cosmin Andrei a solicitat Prefecturii să nu dea aviz de legalitate pentru hotărârile de CL vizând numirea administratorilor Eltrans şi Locativa. „Este o contestaţie la Prefectură făcută de domnul viceprimar Cosmin Andrei şi am înţeles că nu a venit nici un răspuns de acolo. Aceasta este singura problemă. Hotărârea de CL a fost votată cum a fost, nu mai discutăm, că nu are rost. Mâine este o şedinţă de CL în care se va cere schimbarea noastră, vom vedea ce va fi”, a mai spus Călin Bosovici.

Ioan Apostu, secretarul general al municipiului, a declarat că răspunsul de la Prefectură a fost primit marţi, 9 iunie. „Am primit concluzia că este corectă hotărârea de CL. AGA de la Eltrans se putea întruni şi până acum. După Codul Administrativ, eu am comunicat hotărârea de CL la Eltrans. Faptul că AGA nu s-a întrunit, excede competenţele mele. Eu nu ştiu cine convoacă, cum convoacă, de ce nu se întrunesc, e treaba lor. Eu am treabă cu hotărârile de Consiliu Local”, a explicat secretarul general al municipiului.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
13.2 ° C
13.8 °
10.5 °
71 %
2kmh
11 %
lun
25 °
mar
26 °
mie
17 °
joi
17 °
vin
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...