joi, mai 16, 2024
AcasăLocal BTVis născut din suferinţă. O copilă vrea să ajute după ce a...

Vis născut din suferinţă. O copilă vrea să ajute după ce a primit o nouă şansă la viaţă

A fost la un pas de moarte şi acum vrea să ajute, la rândul ei, pe alţii la nevoie. Nicoleta este o tânără din Botoșani, ajutată de asociaţia lui Vlad Plăcintă, după ce a fost diagnosticată cu cancer la vezica urinară. După ce, cu ajutorul donaţiilor, a reuşit să treacă peste această cumpănă, tânăra vrea să se facă medic oncolog şi să ajute şi ea, la rândul ei.

Acum, Nicoleta este o adolescentă plină de energie, pasionată de patinaj. Dar mai presus de orice tânăra este preocupată de binele celor din jurul său. La cei 15 ani ai săi a decis că vrea să devină medic oncolog. Anul acesta a intrat la liceul sanitar din Botoșani și drumul său abia acum începe. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil, însă, fără donaţiile care redau viaţă.

Diagnostic crunt la o vârstă fragedă

În urmă cu patru ani, Nicoleta primea un diagnostic crunt: cancer la vezica urinară, iar planurile vieții păreau să se oprească aici. Până la finalul tratamentului costurile s-au triplat, dar terapia salvatoare a continuat datorită oamenilor simpli și a companiilor care au ales să facă donații lunare către Asociația Salvează o Inimă ori să redirecționeze impozitul pe profit/venit în scop umanitar.

Tragedia familiei Nicoletei a început când fata avea 11 ani, când mama a depistat sânge în urină şi dureri abdominale. În urma unei ecografii, s-a observat o formaţiune în vezica urinară şi au fost trimişi de urgenţă la spitalul Sf. Maria din Iaşi, unde, după mai multe investigaţii a fost diagnosticată cu tumoră malignă la vezică şi uretere.

„Am simțit că mă înghite pământul! Eram într-o situație fără ieșire. Cu ajutorul Asociației Salvează o Inimă am ajuns însă la tratament în Turcia, deși noi nu aveam încă banii necesari procedurilor de urgență de care avea nevoie Nicoleta. Vlad Plăcintă a garantat practic pentru copilul meu, s-a angajat în fața conducerii spitalului că va strânge printr-o campanie umanitară cei 123.000 de euro necesari pentru începerea tratamentului astfel încât fetița mea de numai 11 ani, la vremea aceea, să aibă o șansă la viață. Dacă oamenii nu donau, Nicoleta nu ar mai fi fost astăzi lângă mine. Donația, oricât de mică ar fi, pentru cel în cauză înseamnă enorm. Puțin cu puțin se face mult. Donația înseamnă viață”, a povestit Paula Borhan, mama Nicoletei.

Sute de copii salvaţi de Vlad Plăcintă

De-a lungul timpului asociaţia a salvat viața a peste 850 de micuți. Asta deoarece peste 100.000 de oameni și companii care au înțeles că orice sumă donată face diferența.

„Împreună am strâns mai bine de 16.000.000 de euro, bani care au ajuns la clinicile și spitalele din țară și străinătate, unde copiii au fost operați și au beneficiat de tratamente și recuperare la standarde înalte. Orice donație a contat, fie că au fost 2 euro printr-un SMS, fie că au fost 5.000 de euro prin card sau peste 185.000 de euro prin sponsorizări. Nu e musai să ne credeți! Convinge-te singur! Intră pe site-ul www.salveazaoinima.ro, caută detalii despre noi în miile de apariții media și donează oricât unuia dintre cazurile de care ne ocupăm”, a spus Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o Inimă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.4 ° C
14.4 °
13.6 °
55 %
0.9kmh
0 %
joi
17 °
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...