spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BTReacții în CJ în legătură cu numirea de la „Mavromati”. Mirela Saucă...

Reacții în CJ în legătură cu numirea de la „Mavromati”. Mirela Saucă (PNL) – „Considerăm că numirea actualului manager s-a făcut pe criterii politice” (video)

Nominalizarea managerului interimar de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” a fost contestată în ultima ședință a Consiliului Județean (CJ).

Liderul grupului consilierilor liberali, Mirela Saucă, a apreciat că aceasta s-ar fi făcut pe criterii politice întrucât noului manager i-ar lipsi tocmai experiența din domeniul sanitar.

„Pentru a conduce un spital de dimensiunea Spitalului <<Mavromati >> mai e nevoie încă de ceva. Și printre altele ar trebui ceva expertiză, ceva experiență în domeniul managementului sanitar. E un domeniu foarte important, destul de complicat, de aceea există o Școală Națională de Sănătate Publică și Management Sanitar. Chiar recent, domnul ministru spunea că accesul la un astfel de post, la o astfel de funcție, ar trebui condiționat de participarea la cursuri de perfecționare în domeniu, la această școală”, a spus Mirela Saucă. Aceasta a adăugat că nu pune la îndoială capacitățile manageriale în domeniul resurselor umane, ambiția și hotărârea acestuia și speră ca „numirea lui să nu fie un experiment eșuat”, responsabilitatea unei astfel de numiri împărțindu-se „între cine a făcut-o și cine a acceptat-o”.

„Noi sperăm ca perioada de acomodare a noului director să fie cât mai scurtă, să aibă răspunsuri și soluții la toate problemele pe care le are Spitalul Județean. Și mai sperăm că mandatul domniei sale să nu fie un experiment eșuat. Considerăm că numirea actualului manager s-a făcut pe criterii politice, iar în privința viitorului managementului de la Spitalul Județean prognosticul nostru este rezervat”, a adăugat Mirela Saucă.

Pe partea de management trebuie să fie un om competent”

Conducerea CJ a apreciat, însă, că actualul manager „are o expertiză foarte vastă” și că în orice domeniu de activitate se pune accent în prezent pe o perfecționare continuă, prin urmare nu ar fi o problemă ca acesta să urmeze și cursul respectiv. În plus, în prezent partea medicală este foarte bine coordonată de actualul director medical.

„Pe partea de management trebuie să fie un om competent care să coordoneze și să așeze lucrurile în direcția bună”, a spus vicepreședintele CJ, Dorin Birta.

„Important e să unești oamenii și să-i organizezi așa cum trebuie”

Prezentă la ședință, Ramona Guraliuc, medic șef în cadrul Secției UPU – SMURD a Spitalului Județean, care deține și mandatul de consilier județean din partea PSD, a susținut că noul manager al spitalului „are un feedback pozitiv”.

„A venit pe fiecare secție, a evaluat fiecare secție, a stat de vorbă cu echipele de pe secții. A întrunit, de asemenea, consiliul medical, a stabilit plusurile și minusurile. Acum, dacă luăm și analizăm fiecare om – câte studii are în domeniu – lucrurile astea pot să aibă interpretări diferite. Important este ceea se pune în practică și ceea ce se face efectiv. Ceea ce pot să vă spun este că important e să unești oamenii și să-i organizezi așa cum trebuie”, a spus Ramona Guraliuc în plenul ședinței CJ.

Fostul manager a demisionat 

Reacțiile au venit după ce fostul manager al Spitalului Județean „Mavromati”, Doina Caba, și-a dat demisia din funcție în urma unui protest inițiat de angajații unității, dar și pe fondul neatragerii în totalitate a sumelor prevăzute în contractul semnat cu Casa Asigurărilor de Sănătate.

În locul ei a fost numit ca manager interimar economistul Iulian Angel Călin, fost secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, rămas fără funcție în urma restructurării ministerului. Cunoscut ca venind din sfera de influență a primarului de Săveni, Relu Târzioru, economistul Iulian Angel Călin a fost numit printr-o decizie a președintelui CJ, Doina Federovici.

Spre deosebire de numirea Doinei Caba, care a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă, actuala numire s-a făcut în spatele ușilor închise, șefii CJ rezumându-se în a trimite un comunicat și o fotografie, evitând astfel o serie de întrebări de interes pentru angajații spitalului. De altfel, surse din cadrul partidului au afirmat că „planul” șefei PSD a fost de a aduce la conducerea spitalului „o mână forte, care să pună medicii la punct”.

În prezent unitatea sanitară, a treia ca număr de paturi la nivel național, are pierderi uriașe din punct de vedere financiar, din cauza nerealizării contractului cu Casa de Sănătate.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
18.8 ° C
19.3 °
18.6 °
49 %
3.7kmh
0 %
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...