marți, mai 14, 2024
AcasăLocal BTFinanțiștii au intrat la negocieri după cele două zile de proteste

Finanțiștii au intrat la negocieri după cele două zile de proteste

În urma protestele spontane ale angajaților din finanțe, aceștia au fost invitați la masa negocierilor. Aceștia sunt nemulțumiți de ordonanța de guvern privind reducerea cheltuielilor bugetare.

Angajații Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Botoșani s-au alăturat astăzi protestului organizat de sindicaliștii din cadrul SedLex. Zeci de angajați de la AJFP Botoșani și-au întrerupt activitatea și au ieșit în fața instituției, iar rezultatele nu încetat să apară.

,,Am vrut să tragem un semnal de alarmă”

,,O delegație a noastră, președintele Vasile Marica, liderul de sindicat și cu niște reprezentanți de-ai noștri, colegi de-ai mei din teritoriu, se află deja la discuții cu Ministrul Boloș, cu secretarul general Lucian Heiuș și președinta Nicoleta Cîrciumaru. Acum trebuie să așteptăm și să vedem cum se derulează discuțiile”, a spus Cătălina Caba, liderul de sindicat de la Finanțe.

Angajații AJFP au ieșit în fața instituției cerând guvernului să retragă actul normativ, pe motiv că acesta ar aduce prejudicii funcționarilor din sistemul public de finanțe.

Cătălina Caba a mai adăugat că ,,am vrut să tragem un semnal de alarmă astăzi. Ordonanța privind reducerea cheltuielilor bugetare, asta este ceea ce ne doare, motivat de pierderile salariale și reducerile de personal”.

Boloș a fost în mijlocul protestatarilor

Referitor la protestele de astăzi, Marcel Boloș a declarat că a fost în cursul zilei de astăzi la două trezorerii din București și a putut să vadă cum lucrează angajații, să înţeleagă provocările cu care se confruntă aceștia. Ministrul a mai spus că toți angajații își primesc salariile și nu va da nimeni examen pentru a-și păstra postul.

,,Un lucru cu care le-am spus însă că nu sunt de acord şi pe care îl voi susţine în continuare este ca angajaţii cu venituri foarte mari să primească şi diferite beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere. Ei, fiind inima financiară a ţării, ştiu mai bine decât orice altă instituţie cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli şi încadrarea în deficitul bugetar asumat”, a scris Marcel Boloş pe pagina sa de Facebook.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
15.5 ° C
17.1 °
15.5 °
39 %
3.6kmh
72 %
mar
15 °
mie
14 °
joi
16 °
vin
16 °
sâm
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici (foto stânga) a fost în campanie electorală și la târgul agro-zoo de la Popăuţi.

EDITORIAL

Campanie electorală, desigur, astfel că nu trebuie să ne mire faptul că indivizii care visează să ne spolieze în următorii patru ani nu se...

EPIGRAMA ZILEI

Ba-i subțire, ba e gros Dar cu ... caracter frumos. Și oriunde pe pământ E ... purtător de cuvânt! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...