spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTPercheziţii în "Cazul Alexandra". Medicul de gardă are calitatea de SUSPECT în...

Percheziţii în „Cazul Alexandra”. Medicul de gardă are calitatea de SUSPECT în cazul decesului tinerei

Procurorii au descins vineri la locuinţele medicilor implicaţi în cazul Alexandra. Medicul de gardă în noaptea tragică are calitatea de suspect, potrivit procurorilor. 

Astfel, la data de 01.09.2023, al sediul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Suceava, s-a procedat la audierea, în calitate de suspect a numitei P.M., în cauza privind decesul pacientei Ivanov Alexandra, pe perioada internării la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani.

Mariana Pitrop„În cadrul acestei proceduri, ce s-a desfâsurat pe durata a sase ore, dupà ce i-au
fost aduse la cunostinţă suspectei drepturile şi obligaţiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzaţiile aduse, susţinerile urmând a fi analizate în contextul întregului ansamblu probatoriu”, afirmă procurorii suceveni, care au preluat dosarul.

Aceştia au dispus efectuarea unei expertize medico-legale care să clarifice circumstanţele şi împrejurările decesului Alexandrei Ivanov.

„Tot în cursul zilei de vineri au fost puse în executare un număr de 3 mandate de percheziţie domiciliară, emise la solicitarea procurorului de caz, de catre judecătorul de drepturi şi libertăţi competent, vizând imobile cu destinaţie personală şi profesională, aparţinând persoanei vizate de anchetă şi martorului ce a avut calitate de medic curant, find ridicate înscrisuri şi sisteme informatice relevante”, a transmis Compartimentul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe lângà Curtea de Apel Suceava.

De asemenea, procurorii au cerut mai multe expertize din partea Colegiului Medicilor, Ordinului Asistenţilor Medicali, DSP şi Spitalul Judeţean.

Dupã preluarea dosarului de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava au fost audiate 13 persoane, respectiv: părinţii, soţul, fratele persoanei decedate, care s-au constituit părţi civile în cauză, personalul medical care era de serviciu la data respectivă, medicul curant şi celelalte paciente internate în acelaşi salon, urmând a fi analizate şi coroborate aceste probe în cel mai scurt timp posibil, în vederea soluţionarii cauzei cu celeritate.

„Facem precizarea cã efectuarea în continuare a urmării penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului şi care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovâţie”, au mai precizat procurorii suceveni.

Context: Săptămâna trecută asistenta şi infirmiera care erau de gardă în noaptea în care Alexandra şi-a pierdut viaţa au fost audiate la Poliţie. În aceeaşi zi a fost audiat şi medicul curant al tinerei, care în noaptea tragediei era în timpul liber.  De asemenea, zilele trecute, şi familia Alexandrei a fost la audieri. 

Ieri, medicul care a fost de gardă în noaptea în care Alexandra şi-a pierdut viaţa a dat explicaţii în faţa Colegiului Medicilor. Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani, a murit pe 18 august, la nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi ajunsese, joi seară, în jurul orei 23.30, la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie. Ea era mama a încă trei copii.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.3 ° C
14.2 °
10 °
85 %
2.2kmh
52 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...