spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTEleve amendate şi anchetate penal după ce s-au bătut în prima zi de şcoală (video)

Eleve amendate şi anchetate penal după ce s-au bătut în prima zi de şcoală (video)

Două eleve de la Colegiul Naţional „A.T. Laurian” au început cum nu se poate mai prost anul şcolar. Cele două s-au ales cu amenzi de la poliţie, o anchetă şi cel puţin cu nota scăzută la purtare la şcoală.

Reprezentaţii Inspectoratului Şcolar au stabilit identitatea celor două eleve de liceu care şi-au împărţit pumni şi picioare în plină stradă, chiar în prima zi de an şcolar. Astfel, potrivit IŞJ cele două sunt colege de clasă, în a XI-a. „În prezent sunt anchete la nivelul colegiului. Cele două riscă scăderea notei la purtare, dar este de menţionat că nu au mai fost protagonistele niciunui incident neplăcut până în prezent”, a menţionat Bogdan Suruciuc, inspectorul general al IŞJ.

Incidentul a ajuns şi în atenţia Poliţiei, care a luat deja primele măsuri. „Au fost identificate și au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 500 de lei, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, respectiv, provocare de scandal. Totodată, sunt continuate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Cazuri similare în judeţ

Din nefericire cazul nu este singular. La finalul lunii ianuarie a acestui an un alt incident violent a avut loc imediat după terminarea orelor la şcoala din satul Storeşti, comuna Frumuşica.

Atunci, în mediul online a apărut un filmuleţ care surprinde o bătaie între elevi. În imagini se vedea cum doi minori se apropie de un al treilea, care aşteaptă pe marginea drumului. Victima nu era nici măcar atentă la cei doi care se apropiau. Victima nu a avut nicio şansă, fiind doborâtă la pământ din primul pumn, încasat drept în figură. Ulterior, agresorul l-a lovit de mai multe ori în zona abdomenului, cât era la pământ. Apoi acesta s-a îndepărtat, ameninţându-l pe cel bătut să nu se mai apropie de cineva.

Şocant este că întreaga scenă a fost filmată de un alt copil. Totul pare premeditat, la un moment dat agresorul privind către cel care filma pentru a verifica dacă este pornită camera. Când a primit semnalul că este filmat, acesta a început să lovească fără milă.
Atunci, poliţiştii botoşăneni s-au autosesizat, după ce au fost contactaţi de reporterii Monitorul de Botoșani. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cine sunt cei implicaţi şi pentru a se lua măsurile care se impun.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
35 %
2.4kmh
58 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...