spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTDemisie neașteptată din PNL. Managerul Spitalului Județean, Monica Adăscăliței, renunță la activitatea...

Demisie neașteptată din PNL. Managerul Spitalului Județean, Monica Adăscăliței, renunță la activitatea politică

Surpriză de proporții în Partidul Național Liberal. Actualul director al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, cea care deținea și funcția de vicepreședinte al organizației județene PNL Botoșani pentru Sănătate, a decis să demisioneze din partid. Demisia a fost transmisă în cursul zilei de marți, 17 octombrie a.c. și ar urma să intre în vigoare începând cu data de 20 octombrie, adică de vineri.

Informația a fost confirmată și de președintele organizației județene PNL Botoșani, deputatul Costel Șoptică, care a precizat că demisia ar fi fost trimisă prin email, iar la mijloc nu ar fi niciun fel de jocuri politice.

„Dumneaei a invocat motive personale. Acum ce aș putea spune….A fost un membru deosebit al PNL, cu rezultante marcante mai ales în activitatea profesională, dar eu consider că s-a retras, ca și din postura de consilier local, pentru a avea mai mult timp pentru cariera profesională. Pentru noi ca partid, putem spune că este o pierdere, dar prin prisma faptului că se va dedica activității profesionale, noi considerăm că Botoșaniul și botoșănenii vor avea de câștigat prin ceea ce va face dumneaei în calitate de manager al Spitalului Județean <<Mavromati>>. Prin urmare, consider că este un câștig pentru cetățeni și în consecință va fi benefic pentru județ”, a spus Costel Șoptică.

„Am dorit să mă axez pe activitatea managerială”

Contactată de reporterii „Monitorul”, Monica Adăscăliței a precizat că a decis să renunțe la activitatea politică tocmai pentru a se dedica activității de la Spitalul Județean.

„Consider că activitatea de management și activitatea mea medicală este mai importantă decât cea politică. În această perioadă am dorit să mă axez pe activitatea managerială și nici nu am dorit să mă aflu la mijloc în situația de genul <<cine pe cine susține>>. Spitalul este în situația în care este și vreau să-l readuc acolo unde îi este locul – adică în rândul unităților de elită – să fie iar o regină a sistemului sanitar, nu o Cenușăreasă”, a spus Monica Adăscăliței, care a adăugat că nu are nimic de ascuns cu privire la această demisie și a făcut acest pas mergând pe ideea că „sănătatea nu trebuie politizată”.

Monica Adăscăliței a ocupat, în timpul pandemiei de Covid – 19 (n.r. – aprilie 2020 – iunie 2022), funcția de director executiv al Direcției de Sănătate Publică. Totodată, ea a făcut parte și din Consiliul local Botoșani, după ce a candidat pe listele PNL la alegerile locale din toamna lui 2020 și a fost validată ca și consilier local, înlocuind-o pe Monica Răileanu. Mandatul a fost însă unul scurt, ea depunând jurământul în iulie 2021, după care a demisionat din funcție pe 11 septembrie a.c., imediat ce a fost numită manager interimar la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”.

Medic de profesie, Monica Adăscăliței are 48 de ani, este căsătorită și are o fetiță de 15 ani, iar în ultimii 16 ani a profesat în cadrul Serviciului UPU-SMURD Botoșani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.6 ° C
19.6 °
15.6 °
46 %
3kmh
9 %
Dum
15 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...