marți, mai 21, 2024
AcasăLocal BTSute de mii de lei investiți în sistemul social din județ

Sute de mii de lei investiți în sistemul social din județ

Sistemul social din Botoșani atrage noi finanțări. Toate cele 8 proiecte de dotări ale serviciilor sociale depuse pentru finanțare anul acesta la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) au fost aprobate.

Valoarea proiectelor se ridică la aproximativ 750.000 de lei, iar partea de cofinanțare pe care o asigură Consiliul Județean (CJ) Botoșani este de 10%.

Proiectele au trecut de toate filtrele de evaluare și au fost acceptate la finanțare în cadrul programului Ministerului Muncii privind centrele de zi și rezidențiale. Potrivit conducerii CJ, din fondurile atrase se vor achiziționa bunuri specifice activității centrelor rezidențiale, care vor îmbunătăți calitatea serviciilor sociale oferite.

Proiectele vizează Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități „Lucie Lecomte” Botoșani, Locuința maxim protejată pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Foca” Botoșani, Centrul de îngrijire și asistență „Sfântul Ioan” Bucecea, precum și cinci case din cadrul Complexului de tip familial „Sfântul Mina” Botoșani.

Dotările vizează în special achiziția de biciclete ergonomice pentru recuperarea aparatului locomotor, aparate de terapie, biostimulare și tratare afecțiuni locomotorii, paturi de consultații, mașini de gătit, mașini de spălat, frigidere, precum și elemente de mobilier pentru cele opt centre sociale.

În ultimii ani, din fondurile proprii ale Consiliului Județean Botoșani, guvernamentale, europene sau ale diferitelor fundații neguvernamentale aflate în parteneriat cu DGASPC Botoșani, s-au realizat investiții în domeniul social de peste 15 milioane de lei.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.3 ° C
13.3 °
13.2 °
76 %
2.9kmh
86 %
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
26 °
sâm
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar te poți certa cu polițistul că mașina ta nu e parcată pe trecerea de pietoni.

EDITORIAL

Dacă în primii zece ani de după Revoluție presa a fost unul dintre principalele motoare ale profundelor schimbări sociale din România, de la o...

EPIGRAMA ZILEI

La Eforie, pe nisip, O tânără umbla în slip Și zău, intrat-am la idei, Văzând că ... nu-i al ei!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...