spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTTrei zile de sărbătoare la Colegiul "Laurian". Astăzi a fost arborat steagul...

Trei zile de sărbătoare la Colegiul „Laurian”. Astăzi a fost arborat steagul (video)

Elevii şi profesorii Colegiului Naţional „A.T.Laurian” au parte de trei zile de sărbătoare. Seria de activități dedicate aniversării a 164 de ani a început astăzi cu arborarea steagului.

Intrate în tradiţia instituţiei didactice de renume, „Zilele Colegiului A.T.Laurian” aduc un scurt respiro de la ritmul alert al anului şcolar prin diversele manifestări organizate. Astfel, la prima oră a dimineții, zeci de elevi, împreună cu profesorii, directorul de la colegiu și inspectorul școlar general de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Botoșani, au arborat steagul Colegiului Național „A.T.Laurian”.

,,Nu toate liceele au zilele lor, dar este o tradiție pe care noi o respectăm, sunt ani mulți de când se face această aniversare și noi onorăm trecutul. Iată, ne întâlnim cu foștii noștri profesori, facem slujbă de pomenire, aveți o mulțime de activități cu absolvenți ai Laurianului care au ajuns personalități. Elevăm prezentul și facem multe lucruri pe care le facem noi astăzi, în școala noastră, pregătim un pic viitorul pentru că unele dintre activități se referă la viața voastră de după și la ce va urma”, a spus Ioan Onofrei, directorul Colegiului Național „A.T. Laurian” Botoșani.

Aceasta a fost activitatea care a dat tonul pentru celelalte care s-au ținut pe parcursul întregii zile de astăzi, printre care A.T Love – Povești din Laurian, Hour of code, Viața de liceu – activitate în care elevii vor prezenta creații personale (poezii, eseuri). Tot astăzi, au avut loc și competiții sportive, volei, fotbal, baschet, tenis de masă, șah, sau rugby. Prima zi de sărbătoare s-a încheiat cu o seară francofonă pentru elevi și părinți.

,,Tot timpul este aglomerat și asta pentru că faceți o educație de calitate”

„Mulțumesc că existați, mulțumesc pentru că m-ați primit în rândul dumneavoastră și la toate activitățile pe care le desfășurați aici ne simțim ca de-ai casei. Spunea domnul director că aceste trei zile vor fi mai aglomerate, dar la dumneavoastră tot timpul este aglomerat și asta pentru că faceți o educație de calitate, ne mândrim cu dumneavoastră și vă prețuim. Să nu faceți nici măcar o dată un pas înapoi, tot timpul înainte. Respect și prețuire! La mulți ani!”, a transmis Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general  al ISJ Botoșani.

Vineri, 27 octombrie, seria activităților dedicate Zilelor Laurian continuă cu discuții despre personalități din Laurian, culori în eprubetă, urmând apoi și un concurs despre istoria liceului. De asemenea, elevii unității de învățământ vor învăța să acorde primul ajutor în cadrul activității intitulate „Fii pregătit să acorzi primul ajutor”. Realizarea acestei demonstrații este posibilă datorită sprijinului reprezentanților Spitalului Județean „Mavromati”.

Seria activităților se va încheia sâmbătă, 28 octombrie, atunci când la Casa Sindicatelor se va desfășura Toamna Bobocilor – Miss & Mister Boboc 2023.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.6 ° C
19.6 °
15.6 °
46 %
3kmh
9 %
Dum
15 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...