20 + 15 =

A password will be e-mailed to you.

20 de persoane din 9 locuinţe au fost evacuate, marţi dimineaţa, de pompierii militari, după ce râul Budac a ieşit din matcă şi a inundat o parte din localitate. În cartierul bistriţean Viişoara au fost evacuate alte patru persoane. Probleme sunt şi în judeţul Sălaj.

Conform Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, în localitatea Budacu de Jos au fost evacuate, marţi dimineaţa, 20 de persoane din 9 gospodării, care au fost mutate la vecinii sau la rudele care nu au locuinţele expuse inundaţiilor, după ce apele râului Budac au ieşit din matcă.

Probleme grave sunt înregistrate şi în comuna Mărişelu, unde un grup de aproximativ 20 de gospodării şi două firme sunt inundate. Tot aici există şi două podeţe ale CFR infundate ca urmare a torenţilor creaţi.

În cartierul bistriţean Viişoara au fost evacuaţi 2 adulţi şi 2 minori, dar şi zeci de găini şi capre.

Zeci de pompieri intervin pentru scoaterea apelor din peste 20 de locuinţe situate în comuna Budacu de Jos şi pe Valea Şieului. Autorităţile intervin şi pentru desfundarea podeţelor şi pentru decolmatarea albiilor pârâurilor care au ieşit din matcă şi au inundat case, terenuri agricole şi drumuri.

„14 echipaje de pompieri militari intervin cu motopompe (inclusiv 2 motopompe de capacitate marită) în diferite puncte ale judeţului: Bistriţa, Năsăud, Budacu de Jos, Sângeorz Băi, Prundu Bârgăului, Marişelu, Nimigea. De asemenea, în teren sunt toate echipajele disponibile de la nivelul comunităţilor afectate, cu motopompe, buldoexcavatoare si alte mijloace tehnice din dotare. Echipaje de la SGA Bistriţa-Năsăud sunt în puncte ale judeţului unde este nevoie de intervenţia acestora. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează orice situaţie care poate să pună viaţa oamenilor în pericol, atât prin dispeceratul integrat, cât şi prin misiuni operative în teren de monitorizare şi patrulare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...