spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăNaționalPremierul Ciolacu l-a numit pe liberalul Mircea Abrudean secretar general al Guvernului

Premierul Ciolacu l-a numit pe liberalul Mircea Abrudean secretar general al Guvernului

Liberalul Mircea Abrudean a fost numit oficial secretar general al Guvernului, potrivit unei decizii semnate de Marcel Ciolacu și publicate în Monitorul Oficial.

În Monitorul Oficial apare, luni seară, pe de-o parte, decizia de eliberare a lui Mircea Abrudean din funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului şi pe de altă parte decizia de numire a sa în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru. Ambele decizii au fost semnate de premierul Marcel Ciolacu. PNL a decis, la rotativă, cu 68 de voturi „pentru” şi 2 voturi „împotrivă” ca pe lista de miniştri să se regăsească şi Mircea Abrudean, pentru funcţia de secretar general al Guvernului.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi cel al PSD, premierul Marcel Ciolacu, au avut mai multe runde de discuţii pe tema numirii acestuia, iar luni decizia a fost luată, potrivit Digi24.

În 22 iunie, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, declara că existau toate avizele necesare pentru numirea lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului şi preciza că se va găsi o soluţie în acest sens.

Cine este Mircea Abrudean

Liberalul Mircea Abrudean și-a început cariera la stat, la vârsta de 20 de ani. Potrivit gazeta bucureștilor, În anul 2004, în timp ce era încă student la Universitatea Babeș Bolyai – Facultatea de Studii Europene, a fost angajat ca referent la Consiliul Județean Cluj. În realitate era consilier la cabinetul președintelui CJ Cluj Marius Nicoară. A deținut oficial, până în 2008, funcțiile de inspector de specialitate și expert. În paralel a reprezentat Consiliul Județean Cluj l-a Bruxelles.

După ce liberalul Marius Nicoară a pierdut alegerile la Cluj, dar a câștigat un mandat de senator, Mircea Abrudean a fost uns șef de cabinet senatorial. În 2013 a fost plasat pe funcția de director de program la CNEE Transelectrica. Dar în timp ce lucra la stat, Mircea Abrudean a avut grijă să-i înflorească și firma SIAB Development.

În anul 2017, liberali i-au dat din nou de lucru la stat. Atunci l-au pus în funcția de președinte al Consiliului de Administrație Tetarom – Parcul Industrial Cluj. Ulterior, în 2019, a fost numit prefect al Județului Cluj. A stat pe funcție până în februarie 2021, atunci când a fost numit secretar general adjunct în Guvernul României. Premierul Nicolae Ciucă a decis în decembrie 2021 să-l numească șef al cancelariei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
79 %
1.1kmh
0 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...