spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăNaționalRecord de risipă: o instituție a statului român are o mașină la...

Record de risipă: o instituție a statului român are o mașină la doi angajați

Guvernul Ciucă a înființat în octombrie 2022 o nouă instituție bugetară numită Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior, iar o hotărâre din februarie 2023 a consfințit un record privind risipa bugetară: instituția are un parc de 125 de autovehicule la 250 de angajați. Practic, la doi angajați există o mașină, cu consumul plătit de buget.

Agenția este condusă de președintele Rareș Burlacu, membru PNL, și are în organigramă un vicepreședinte, un secretar general și alte 250 de posturi.

Potrivit G4media, instituția ar trebui să se ocupe de aplicarea politicii guvernului pentru atragerea investițiilor străine directe în România, de promovarea comerțului exterior, inclusiv a serviciilor românești, dar și de urmărirea investițiilor românești în străinătate.

Agenția nu are în acest moment un site propriu. Ea folosește site-ul vechii agenții InvestRomania, pe care nu sunt afișate însă nici un fel de date despre noua instituție – cine o conduce, organigramă, număr de angajați, declarații de avere. Instituția funcționează direct în subordinea Guvernului și coordonarea prim-ministrului, e finanțată de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Care sunt prevederile

Prevederile relevante din hotărârea de guvern privind funcționarea agenției:

Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Agenției este de 250 de posturi, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor. Din numărul maxim de posturi, 76 de posturi sunt destinate rețelei de reprezentare externă. Reprezentanților din rețeaua de reprezentare externă li se acordă, pe perioada trimiterii în misiune în străinătate, grade diplomatice, în condițiile legii.

Agenția are în dotare un parc auto de 125 de autovehicule, din care 110 autovehicule preluate pe baza protocolului de predare-primire încheiat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, care să asigure un nivel de reprezentare adecvat pentru desfășurarea activității în centrala Agenției și în rețeaua de reprezentare externă. Completarea necesarului de autovehicule se va efectua cu respectarea legislației în vigoare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.8 ° C
16.6 °
15.6 °
79 %
1.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...