spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăNaționalCiolacu a dublat numărul de membri din consiliul consultativ al Guvernului

Ciolacu a dublat numărul de membri din consiliul consultativ al Guvernului

Guvernul Ciolacu a decis să dubleze numărul membrilor din consiliul consultativ aflat în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG), deşi prim-ministrul pledează public pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

În 2022, guvernul Ciuca a înfiinţat Consiliul consultativ pentru evaluarea impactului actelor normative, din care să facă parte specialişti recunoscuţi, neremuneraţi, numărul fiind cuprins între 5-10 persoane. Iniţial au fost numite 6 persoane, iar pe data de 5 octombrie guvernul Ciolacu a mai numit alte 5, atingându-se limita maximă.

După o jumătate de an de la înfiinţare, statutul celor din conducerea acestui consiliu a fost modificat, decizându-se să fie şi plătiţi. Printre „specialiştii” din Consiliu se afla apropiaţi ai lui Victor Ponta, printre care Gabriel Petrea, fost deputat şi candidat Pro România la Senat, ales director de proiect al Euronews România, postul de ştiri care este în parteneriat cu Universitatea Politehnică, după cum a informat Pagina de Media.

De altfel, de la Universitatea Politehnică Bucureşti a mai fost numită săptămâna trecută în Consiliu, Irina-Aura Istrate, pentru a analiza legislaţia din România, deşi este specializată în sisteme biotehnice.

Gabriel Peţea, tânăra speranţă a Pro România, are 12 credite în valoare de 231.260 de euro şi 1.404.047 de lei. Un alt specialist din Consiliu este chiar un informator al Securităţii, Nicolae Ciprian Nica „Bratosin”, fost vicepreşedinte al Comisiei juridice şi fost deputat PSD până în 2016, după cum a dezvălui PRESShub.

Ramificaţiile se extind şi în cadrul familiilor. Surse din cadrul coaliţiei susţin că băiatul lui Nica „Bratosin”, Emanuel Nica, în calitate de notar, ar semna toate contractele dintre demnitari şi RAPPS.

Continuarea în PRESShub.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
13.2 ° C
13.8 °
10.5 °
71 %
2kmh
11 %
lun
25 °
mar
26 °
mie
17 °
joi
17 °
vin
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...