marți, mai 14, 2024
AcasăNaționalGabriela Firea revine în PSD după scandalul cu azilele

Gabriela Firea revine în PSD după scandalul cu azilele

PSD a votat ieri încetarea suspendării pentru Gabriela Firea, considerând că scandalul „Azilelor Groazei” a fost uitat.

Conducerea PSD a decis, ieri dimineață, revenirea Gabrielei Firea în funcția de președinte al PSD București și de prim-vicepreședinte la nivel național, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Potrivit acestora, decizia a fost luată în unanimitate.

După scandalul „Azilele Groazei”, Marcel Ciolacu a explicat că în Statutul partidului nu există posibilitatea de autosuspendare și de aceea a fost supusă la vot suspendarea Gabrielei Firea „pentru o perioadă de timp” din funcția de președinte al organizației PSD București și numirea lui Paul Stănescu interimar în această funcție.

Liderul PSD a precizat la vremea respectivă că Gabriela Firea a fost suspendată și din funcția de prim-vicepreședinte al partidului.

Gabriela Firea a anunțat, pe data de 14 iulie, după scandalul „Azilelor Groazei”, că a demisionat din funcția de ministru al Familiei și că pleacă, pentru moment, de la șefia organizației PSD București.

Firea a declarat la vremea respectivă că plătește „pentru vina de a fi avut încredere în oameni” și susține că obiectivul „demolatorilor” ei din multe direcții este să nu mai intre în cursa pentru Primăria Capitalei, pentru că toate sondajele arată că ar fi câștigat în orice formulă politică.

Firea a susținut că Ștefan Godei, patronul azilelor groazei din Voluntari, nu a fost vreodată șoferul ei, ci a lucrat ca șofer la Primăria Capitalei și „a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial”.

Reacția vine după ce G4Media și alte publicații au dezvăluit că Firea l-a angajat pe Godei și la cabinetul de senator, după ce anterior patronul azilelor groazei fusese șofer și la Primăria București.

Godei, patronul azilelor groazei, a fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023, potrivit unui document oficial consultat de G4Media. Asta înseamnă că a fost angajat la cabinetul Gabrielei Firea imediat după ce aceasta a câștigat postul de senator la alegerile din decembrie 2020.

Potrivit Digi24, Ștefan Godei a lucrat și alte firme și instituții conduse din subordinea Gabrielei Firea și a lui Florentin Pandele: clubul de fotbal FC Voluntari și RATB.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
14.5 ° C
14.6 °
14.3 °
46 %
3.6kmh
26 %
mar
15 °
mie
14 °
joi
16 °
vin
17 °
sâm
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici (foto stânga) a fost în campanie electorală și la târgul agro-zoo de la Popăuţi.

EDITORIAL

Campanie electorală, desigur, astfel că nu trebuie să ne mire faptul că indivizii care visează să ne spolieze în următorii patru ani nu se...

EPIGRAMA ZILEI

Ba-i subțire, ba e gros Dar cu ... caracter frumos. Și oriunde pe pământ E ... purtător de cuvânt! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...