Bărbat împuşcat grav la o partidă de vânătoare

Un bărbat a ajuns în stare gravă, direct pe masa de operaţii, după ce s-a împuşcat la vânătoare.

Incidentul a avut loc vineri noapte, când doi bărbaţi se aflau la vânătoare pe un fond cinegetic din comuna Călăraşi. Victima, un bărbat de 49 ani din comuna Românești, se deplasa împreună cu un alt coleg de vânătoare, de 51 de ani, din Ştefăneşti. Cei doi, împreună cu mai mulţi colegi vânători, se aflau la vânătoare de mistreţi. După lăsarea întunericului, bărbatul de 49 de ani ar fi intenționat să descarce arma și apoi să o asigure, moment în care s-a împușcat accidental în umărul stâng. Proiectilul de calibru mare, tras de la doar câţiva centimetri de corp, aproape i-a sfârtecat braţul din umăr bărbatului.

Acesta a fost preluat de un echipaj de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. „Pacientul a suferit o plagă prin împuşcare, cu o marcă de intrare de mici dimensiuni, iar cea de ieşire de foarte mari dimensiuni. Practic, proiectilul a sfâşiat tot la ieşirea din corp. A produs fracturi de oase şi leziuni musculare serioase la nivelul umărului stâng. A fost trimis direct în sala de operaţii”, a spus un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Ulterior bărbatul a fost internat pe secția de reanimare sub supravegherea medicilor. Riscul este foarte mare de infectare a plăgii de mari dimensiuni. Medicii sunt însă de părere că rana ar fi putut fi şi provocată de un alt vânător, având în vedere distanţa de la care s-a tras şi modul de penetrare al proiectilului.

Poliţia a deschis dosar penal

Cazul a ajuns în atenţia poliţiei, care a demarat imediat o anchetă la faţa locului. Din câte se pare, atât victima, cât şi cel care o însoţea, sunt posesori legali de arme de vânătoare. „În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și uz de armă fără drept”, a precizat Simona Pușcașu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Cazul de vineri vine după ce în ianuarie acest an, alţi doi vânători au ajuns împuşcaţi la spital. Pe 4 ianuarie un bărbat de 47 de ani a ajuns împuşcat de un alt coleg de vânătoare. La finele aceleiaşi luni, un alt vânător a ajuns la Urgenţe. Un tânăr din Oneaga a fost împuşcat, şi el, accidental de un vânător.

Deja ai votat!