spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăPrima PaginăMare de lacrimi la înmormântarea artistului Iulian Cojocaru (video)

Mare de lacrimi la înmormântarea artistului Iulian Cojocaru (video)

Tânărul Iulian Cojocaru, în vârstă de doar 28 de ani, a fost condus astăzi, 25 mai, pe ultimul drum. Sute de persoane s-au adunat la căpătâiul fiului patronilor „Popasului Cucorăni”, care a fost depus încă de duminică seara la Biserica „Sf. Ilie” din Dealu Mare, Dorohoi.

Iulian Cojocaru era căsătorit de patru ani şi avea un copil de trei ani, împreună cu soţia lui, Ilona. Cuplul tinerilor este descris ca fiind unul perfect de către cei care i-au cunoscut şi au primit ca pe un şoc vestea morţii lui Iulian. „Îmi plăceau tare mult ca și cuplu. Erau familia cea mai frumoasă pe care o știu. Și se potriveau nu numai ca și fizic, ci și ca personalitate, caracter, absolut tot. Erau perfecţi unul cu altul. Ilona e de o finețe și de o delicatețe extraordinare!”, a spus o apropiată a familiei.

Doliu în lumea muzicală din ţară

Trecerea prematură în nefiinţă a tânărului de 28 de ani a stârnit un val de durere şi în rândul artiştilor de la nivel naţional. „Am avut ocazia să-l cunosc pe Iulian. Un munte de talent. Un tânăr cu un bun simț extraordinar și o dragoste imensă pentru ARTĂ. Astfel de situaţii te lasă fără cuvinte. Dumnezeu să-l odihnească în Lumina Lui! Să-i fie țărână ușoară!”, a transmis artistul Adrian Enache.

Un mesaj a transmis şi cântăreţul Nicu Paleru. „Condoleanţe familiei Cojocaru de la Popas Cucorăni Botoşani! Iulian Cojocaru a fost un tânăr saxofonist de excepţie cu un bun simţ ieşit din comun!”, a spus acesta. De asemenea maestru Nicolae Botgros a transmis „mare-i tragedia pentru noi toţi care l-am cunoscut şi l-am iubit mult de tot. A fost un suflet de muzicant şi OM cu literă mare . Condoleanţe familiei, părinţilor, rudelor şi tuturor celor care l-au cunoscut …Dumnezeu sa-ierte!”.

„Moartea e întotdeauna tristă, însă uneori e atât de tragică, de absurdă, de sfâșietoare, de nedreaptă…Iulian Cojocaru nu va vedea mesajul, dar noi ne putem ruga pentru alinarea durerii celor din familie și a celor care l-au cunoscut! E tot ce mai putem face pentru el…Dumnezeu să-l odihnească, iar pe cei rămași să-i întărească! E duminică. E ziua Învierii. Să nu uităm că spiritual suntem veșnici. Îl vom revedea pe Iulian în viața de dincolo, unde ne va încânta cu muzica lui…”, a transmis la rândul său Iustina Irimia.

„Ca preot, nu am mai slujit la un astfel de moment”

Preotul de la Biserica „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” de la Dealu Mare a lămurit, marți, în timpul slujbei de înmormântare a lui Iulian Cojocaru, de ce familia acestuia a decis să îl depună la acest lăcaș de cult pe tânărul de 28 de ani. Părintele Ionuț Apetrei a spus că la biserica de la Dealu Mare Iulian Cojocaru s-a căsătorit și și-a botezat băiețelul, însă în același loc se spovedea și se împărtășea. „Mulți credincioși și mulți părinți m-au întrebat în aceste zile de ce Iulian a venit aici, la noi, la Dealu Mare. Răspunsul îl pot oferi doar el și Ilona. Pentru că aici au găsit un loc de liniște, un loc de pace, un loc unde să se întâlnească cu Dumnezeu, aici au trăit momentele cele mai frumoase și cele mai binecuvântate ale vieții lor, și cununia, și botezul lui Tudor (fiul de trei ani al lui Iulian și al Ilonei-n.r.), și celelalte momente de taină ale spovedaniei și împărtășaniei. Și probabil că așa a fost rânduiala lui Dumnezeu”, a  explicat preotul de la Dealu Mare.

De asemenea, preotul a mărturisit că slujba de înmormântare pe care a oficiat-o alături de alți zece preoți a fost cea mai emoționantă din cariera sa preoțească. „Ca preot, nu am mai slujit la un astfel de moment. Nu am crezut niciodată că pot exista atâta dragoste, atâta prietenie, atâția oameni care să vină și să plângă din tot sufletul lor, din toată inima lor”, a precizat părintele Apetrei.

„Iulian a lăsat o amprentă în sufletele celor alături de care a stat”

Acesta a apreciat viața fiului patronilor de la Popasul Cucorăni, despre care a spus că a fost „un tânăr cu caracter”, care „a lăsat o amprentă în sufletele celor alături de care a stat”, fie că au fost oameni simpli, fie oameni cu stare. „Cu siguranță, despre Iulian s-ar putea spune foarte multe cuvinte. Eu l-aș încadra într-un portret în care aș spune că a fost un copil bun și un copil ascultător. Care a știut să prețuiască tot ceea ce părinții i-au dorit să sădească în suflet. În primul și în primul rând, un lucru care se întâlnește mai puțin în ziua de astăzi: credința în Dumnezeu și dragostea pentru Biserică.

Nu sunt lucruri pe care le spunem convențional acum, ci așa a fost și așa este. Și pentru că a avut dragoste în Dumnezeu, credință în Dumnezeu, de aceeași Dumnezeu a revărsat peste dânsul foarte multe daruri, daruri pe care și el, și sora sa le-au primit, le-au sporit și le-au adus ca lumină în viața părinților lor”, a spus preotul, care a încheiat spunând că Steaua lui Iulian a apus de pe cerul vieţii celor care l-au cunoscut, dar a răsărit în cerul inimii acestora.

Stoc de flori albe epuizat în florării

Trupul neînsufleţit a fost depus, încă de duminică, la biserica din Dealu Mare, acolo unde au mers să-i aducă un ultim omagiu numeroși oameni de afaceri din Botoșani, printre care Tonino și Anca Boldea, patronul Spicul Dorohoi, Viorel Surugiu, directorul Rapsozii Botoșanilor, cântărețul Dan Doboș, șefi de instituții publice, fostul șef al Poliției Rutiere, Dumitru Zmău, fostul șef al IPJ, Constantin Cucoreanu, Corneliu Furtună. Slujba a fost oficiată de un sobor format din 11 preoți din Protopopiatul Dorohoi.

Majoritatea celor prezenţi pentru a aduce un omagiu şi pentru a fi alături de familia greu încercată au comandat coroane cu flori naturale albe, ceea ce a dus la o situaţie mai puţin obişnuită, florăriile din Dorohoi şi Botoșani epuizând toate stocurile de flori albe în aceste zile. De altfel, numărul coroanelor a fost unul impresionant, fiind nevoie de alte două maşini speciale doar pentru transportul acestora la cimitir.

Accident cauzat de oboseală

Tragedia în care cunoscutul saxofonist şi-a pierdut viaţa s-a produs duminică, pe DN 29B, drumul care leagă Botoșani de Dorohoi. Într-o curbă, acesta a ieșit de pe carosabil și a intrat într-o curte, unde autoturismul s-a izbit într-o dală de beton. În urma impactului bărbatul a fost proiectat prin parbrizul mașinii, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru el. În momentul producerii accidentului, Iulian Cojocaru era singur în autoturismul BMW X3 pe care îl conducea.

Din câte se pare, accidentul s-a produs pe fondul oboselii. Tânărul, care urma să împlinească 28 de ani pe 10 iunie, a avut un angajament în Dorohoi şi ulterior se îndrepta spre restauratul părinţilor, de unde ar fi dorit să ia nişte mâncare. Cel mai probabil, acesta a aţipit la volan pentru o fracţiune de secundă. Suficient, însă, ca o nenorocire să se producă.

Medicii legişti au efectuat o autopsie, care nu a scos nimic la iveală, după primele concluzii, ceea ce duce şi mai mult spre ipoteza că acestuia i s-ar fi făcut rău sau a adormit la volan. „Din concluziile preliminare ale autopsiei nu au fost stabilite alte cauze ale decesului. Leziunile consecutive impactului sunt evidenţiate ca principală cauză. Dacă a adormit sau nu la volan se va putea stabili doar în urma unei anchete criminalistice de durată”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgenţă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...