Intervenţie în forţă a mascaţilor pentru eliberarea femeii sechestrată de soţ (imagini spectaculoase cu descinderea)

Poliţiştii din cadrul serviciului de acţiuni speciale au intervenit în forţă în această seară pentru eliberarea femeii sechestrată de soţ în propriul apartament. Intervenţia a avut loc după mai bine de şase ore de negocieri, timp în care oamenii legii au încercat să-l determine pe bărbat să iasă afară din locuinţa în care s-a baricadat. Până să intre în apartament oamenii legii au aşteptat decizia judecătorului.

La un moment dat bărbatul a început să ameninţe că va incendia locuinţa. În acest context, reprezentanţii companiei de gaz au ajuns şi ei la faţa locului şi au sistat furnizarea serviciilor în imobil.

La faţa locului a ajuns şi şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Viorel Şerbănoiu, dar şi prefectul judeţului Dan Nechifor. În cartierul în care locuieşte botoşăneanul a avut loc o adevărată desfăşurare de forţe, în misiune fiind implicate, alături de şefii Poliţiei, şi echipaje de jandarmi, pompieri, Smurd, ambulanţă, dar şi un negociator.

“Operaţiunea a fost una încheiată cu succes. Atipic pentru astfel de acţiuni a fost faptul că victima nu s-a aflat nici o secundă în pericol. S-a păstrat permanent legătura cu soţia, am stabilit că nu a fost agresată, nu a fost ameninţată cu acţiuni de violenţă asupra ei, doar că nu a fost lăsată să părăsească locuinţa. Având în vedere şi starea psihică a subiectului acestei acţiuni, am considerat că cea mai bună soluţie este intervenţia în forţă în momentul în care toate care permit acest tip de acţiune au fost îndeplinite. Am purtat discuţii cu dumnealui, însă, din păcate, au fost fără un rezultat. Dumnealui a avut mai multe nemulţumiri, inclusiv la adresa poliţiei. S-a încercat crearea unei audienţe la şeful Poliţiei Municipiului, la şeful Poliţiei Judeţene şi la faţa locului a venit inclusiv domnul prefect al judeţului, dar starea psihică a bărbatului şi-a spus cuvântul. Am încercat să-l ajut pentru a-i tempera comportamentul şi a încerca să îl fac să iasă din casă pentru a merge în audienţă. Dacă reuşea acest lucru nu mai era necesară intervenţia în forţă. Dar, fiind în continuare o persoană cu probleme psihice, sub tratament medicamentos pe care nu îl respecta, situaţia a favorizat intervenţia în forţă”, a declarat agent şef principal Apostoaie Ovidiu, negociatorul care a intervenit în acest caz.

Într-un final acesta a fost scos din apartament de poliţiştii din cadrul serviciului de acţiuni speciale şi urcat într-o ambulanţă SMURD pentru a fi transportat la spital. După ce au încheiat misiunea forţele de ordine au primit un ropot de aplauze din partea locuitorilor din cartier.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi cu sprijinul jandarmilor au intervenit în forţă şi au forţat uşa de acces în locuinţă pentru a pătrunde în interior. Bărbatul a fost imobilizat şi ulterior extras din locuinţă în vederea transportării acestuia la o unitate medicală”, a declarat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Botoşăneanul, în vârstă de 57 de ani, este cunoscut cu afecțiuni psihice. Soţia sa, de 51 de ani, a sunat astăzi după-amiază la 112 pentru a cere ajutorul salvatorilor, după ce soţul său a încuiat ușa apartamentului pe interior și nu a mai lăsat-o să iasă.

„S-a menţinut în permanenţă legătură cu femeia de 51 de ani care se afla în locuinţă, fiind stabilite cu aceasta anumite formule de adresare pe care să le folosească în momentul în care bărbatul este agitat sau dă semne că ar intenţiona să acţioneze violent.

Poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au fost pregătiţi să intervină în forţă într-un timp foarte scurt de la efectuarea apelului prin 112 de către femeie”, a mai precizat Delia Nenişcu.

Deja ai votat!