sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăPrima PaginăProfesor judecat pentru corupere de minori. Este acuzat că ar fi agresat...

Profesor judecat pentru corupere de minori. Este acuzat că ar fi agresat un elev (video)

Răsturnare de situaţie în cazul profesorului din Ştefăneşti acuzat că ar fi agresat sexual un elev din liceul la care predă. Deşi poliţiştii care au anchetat cazul au propus clasarea dosarului, procurorul a decis trimiterea în judecată a profesorului.

Cazul a fost relatat în mai multe rânduri în paginile „Monitorului de Botoșani”. A fost prezentată inclusiv o înregistrare care a ajuns şi pe mâna anchetatorilor, dar şi mai multe mesaje ale profesorului. După ce au derulat o anchetă timp de câteva luni, poliţiştii au decis să claseze cazul. Aceştia au comandat şi o percheziţie informatică în calculatoarele profesorului acuzat, însă dovezile strânse nu ar fi fost concludente.

Cu toate acestea, după exact şase luni de la mediatizarea cazului, procurorul care a instrumentat dosarul a decis trimiterea în judecată, trecând peste propunerea poliţiştilor, de a clasa dosarul.

„Fiul meu îmi spunea că se va sinucide dacă nu se face dreptate”

Între timp, profesorul fusese plasat sub control judiciar, timp de 60 de zile. Dar, pentru că poliţiştii au decis ca dosarul să fie clasat, măsura controlului judiciar a expirat între timp. În plus, la aflarea veştii că propunerea poliţiştilor ar fi de clasare, toţi se aşteptau la comunicarea informării oficiale cu privire la acest fapt.

„Toţi vorbeau în Ştefăneşti de acest lucru. Şi poliţiştii au spus, şi respectivul profesor şi familia lui. Că dosarul se va clasa. Eu nu am primit nicio hârtie oficială şi nu înţeleg de unde toţi spuneau acelaşi lucru. Poate au capacităţi paranormale”, a spus mama elevului implicat în scandal.

La un moment dat, mama copilului a ajuns la disperare, după ce zvonurile clasării au circulat prin comunitate. Aceasta spune că băiatul, şi aşa traumatizat, a avut un şoc când a auzit aceste lucruri. „Când auzi că se vorbeşte despre clasarea dosarului, când copilul meu încă merge la consiliere psihologică şi este traumatizat, nu ai cum să nu te gândeşti la o muşamalizare a cazului. Mai rău decât mi-a fost când fiul meu îmi spunea că se va sinucide dacă nu se face dreptate, nu are ce să fie. Şi psihologii mi-au confirmat aceste gânduri. Mă simt foarte revoltată. Cum aşa minune, atâția copii au auzit astfel de lucruri despre profesor, dar poliția nu ştie nimic, nu poate afla?”, s-a întrebat mama copilului.

Cererea profesorului a fost respinsă

Când toţi se aşteptau la comunicarea oficială pentru clasarea dosarului, pe 23 august a fost dispus din nou controlul judiciar. Motivul, procurorul a decis trimiterea profesorului în judecată sub acuzaţia de corupere sexuală a minorilor.

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar, dispusă prin ordonanţa emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani faţă de inculpat, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de coruperea sexuală a minorilor, măsură preventivă pe care o menţine, urmând ca, în termen de 60 zile, instanţa să verifice dacă subzistă temeiurile ce au determinat luarea măsurii preventive. Respinge, ca nefondată, cererea inculpatului, de revocare a măsurii controlului judiciar”, se arată în decizia instanţei.

Conform noului cod penal, „pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, atunci când minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului”.

„Eu totuşi am încredere în justiţie”

Acum, mama copilului speră că lucrurile se vor linişti şi mai ales că băiatul va putea reveni la viaţa normală.

„Eu totuşi am încredere în justiţie şi am sentimentul că se va face dreptate. Decizia aceasta nu poate decât să mă bucure. Copilul şi acum merge la consiliere. Numai Dumnezeu știe şi el va hotărî ce va fi. Cel puţin, să nu mai fie şi alte victime prin şcoală”, a încheiat mama elevului.

Acuzatul rămâne departe de catedră

Cazul şocant a ieşit la iveală în iarna acestui an. Atunci, mama unui elev de 15 ani, de la Liceul din Ştefăneşti, a făcut o plângere la Poliţie, la adresa unui profesor de agricultură din liceu. Aceasta a reclamat că fiul ei a fost atins într-un mod nepotrivit de cadrul didactic, care îl invitase în birou. Mai mult, cadrul didactic i-ar fi făcut şi o serie de sugestii nepotrivite. Femeia a prezentat oamenilor legii şi o înregistrare audio în acest sens, făcută chiar de fiul ei. Copilul a fugit la un moment dat din biroul profesorului. Ulterior, cadrul didactic a încercat să îi convingă pe mamă şi copil să nu facă reclamaţie.

La scurt timp, poliţiştii au declanşat o anchetă vizându-l pe profesor. La un moment dat, acesta a fost şi supus unei percheziţii cu trupele speciale, timp în care copilul a avut nevoie de consiliere psihologică. Deşi iniţial profesorul şi-a luat un an de concediu fără plată, peste câteva luni a făcut cerere pentru a se întoarce în activitate. În luna mai a acestui an a primit acceptul consiliului de administraţie al liceului de a se întoarce la catedră, însă între timp poliţiştii botoşăneni au emis un ordin de control judiciar, pentru a preîntâmpina chiar acest lucru, întoarcerea acestuia în rândul elevilor.

În mod ciudat, profesorul şi-a depus o cerere de concediu fără plată la liceu, iar în aceeași zi a şi contestat în instanţă decizia de suspendare a contractului de muncă, cerută chiar de el. În mod firesc, instanţa a respins cererea, astfel că acesta a rămas departe de catedră.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...