spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocalPrimărie răscolită cu şantaje politice

Primărie răscolită cu şantaje politice

Șantajul sexual din comuna Călărași, cu o elevă trimisă momeală în scop politic, scoate la iveală și alte aspecte. Astfel, cel care le-a căzut victimă celor doi politicieni este chiar un angajat al Primăriei comunei Călărași, angajat pe postul de consilier achiziții publice. Prin el, consilierul local Andrei Cristian Voiniciuc și viceprimarul Iulian Daniel Ripiceanu  sperau să afle informații compromițătoare despre actualul primar Elena Vrajotis.

Ciudat este că sunt mai multe persoane care susțin că viceprimarul Ripiceanu nu ar fi ajuns zilnic la serviciu. De altfel, și în cursul zilei de vineri acesta nu era la birou. Iar luptele politice s-ar fi acutizat după ce organizația PNL din comuna Călărași s-ar fi autodizolvat, după ce mai mulți membri au preferat să migreze către PSD. Paradoxal este un alt lucru – înainte de reținerile operate de polițiști ca urmare a dosarului penal, Iulian Daniel Ripiceanu era văzut ca un potenial candidat la funcția de primar din partea PNL (n.r. – existând informații potrivit cărora Elena Vrajotis intenționează să treacă și ea la PSD). De altfel, a avut loc o primă discuție între actuala conducere PNL Botoșani și Ripăiceanu, dar după izbunirea scandalului mai mult ca sigur lucrurile vor fi reevaluate.

Unul dintre suspecţi înfiera „comportamentul vulgar”

Cert este că șantajul pare să fie rezultatul unor lupte interne, unele destul de vechi. În campania electorală de la alegerile locale din 2020, de exemplu, actualul consilier Andrei Cristian Voiniciuc a candidat din partea Pro România și la funcția de primar. Atunci, el a făcut o destăinuire pe Facebook, postare care există și în prezent.

„Și nu în ultimul rând, am hotărât să pornesc pe acest drum, sătul fiind de umilințele și jignirile la care am luat parte, fără motiv! Pur și simplu din răzbunare!  (…) Spune și tu NU comportamentului vulgar și lipsit de respect și DA cinstei și armoniei în comună!”, sunt câteva cuvinte din acel mesaj public. Iar rezultatul s-a văzut la mai puțin de patru ani de la acel mesaj, când Andrei Cristian Voiniciuc pare să fi făcut exact invers, dacă se ia în calcul acuzațiile formulate de polițiști împotriva lui – șantaj și violarea vieții private.

Şantaj sexual eşuat lamentabil

Potrivit informațiilor furnizate de poliție, cei doi politicieni ar fi folosit o elevă de liceu pentru a crea o poveste falsă de dragoste, cu scopul ulterior de a-l șantaja pe un alt tânăr de 25 de ani. Astfel, cei doi ar fi apelat la o elevă de clasa a XII-a din Dorohoi, D.P.P., pe care au convins-o să intre în anturajul lui C.L..

Ulterior, aceștia au filmat și fotografiat întâlnirile, după care l-au abordat pe liberal cerându-i informațiile posibil compromițătoare despre Elena Vrajotis. Doar că C.L. a refuzat să le facă jocul, moment în care cei doi l-au amenințat că vor divulga imaginile din timpul întâlnirilor cu liceana din Dorohoi.

Suspecţi plasaţi sub control judiciar

Șantajat, tânărul a sesizat poliția. Așa se face că pe 12 martie a.c. polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au descins în municipiul Dorohoi la locuința liceenei, dar și în comuna Călărași la locuințele celor doi politicieni, unde au organizat trei percheziții domiciliare. Pe baza probelor adunate, anchetatorii au emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Cristian Andrei Voiniciuc pentru șantaj și violarea vieții private, iar pe numele lui Iulian Daniel Ripiceanu pentru complicitate la cele două infracțiuni. Miercuri, cei doi au fost prezentați în fața magistraților de la Judecătoria Botoșani cu propunere de arestare preventivă, dar instanța a dispus plasarea lor sub control judiciar. Cum se va termina ancheta, este greu de spus.

Potrivit Codului penal, șantajul se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani, iar violarea vieţii private se sancționează cu închisoare de până la 2 ani sau cu amendă, dacă imaginile captate ilegal sunt difuzate sau transmise către alte persoane.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
18.3 °
15.5 °
60 %
3.1kmh
4 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...