Doliu în sportul botoșănean!

0

Sportul botoșănean este din nou în doliu după ce unul dintre cei mai apreciați antrenori din județul Botoșani a încetat astăzi din viață, la vârsta de 68 de ani.

Vasile Alexandru şi-a dedicat mai bine de jumătate din viaţă handbalului. A intrat în lumea sportului în anii de liceu, când s-a înscris la atletism. A practicat acest sport puţin timp, dar a reuşit să devină vicecampion naţional la aruncarea mingii de oină. A renunţat ulterior la atletism în favoarea handbalului şi în perioada facultăţii a jucat timp de trei ani în prima divizie la CSU Suceava. A revenit la Botoşani şi a reuşit cu echipa Electrocontact promovarea în eşalonul doi al handbalului românesc, dar din motive financiare această echipă s-a desfiinţat.

Din 1975, Vasile Alexandru și-a început cariera de antrenor și a învăţat mii de copii tainele handbalului, iar unii dintre aceştia au ajuns jucători de bază la echipe din liga națională. A început să practice meseria de antrenor la Clubul Sportiv Şcolar, iar din 1990 a activat până la finalul anului 2018 la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Botoșani.

După ce și-a încheiat cariera de antrenor, Vasile Alexandru nu a renunțat la handbal. El a încercat să rămână în fenomen și a sprijinit echipa CSM Botoșani care evoluează în eșalonul secund și care are obiectiv promovarea în Liga Zimbrilor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Deja ai votat!