spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăSportFC Botoșani vrea astăzi rocada cu oltenii!

FC Botoșani vrea astăzi rocada cu oltenii!

FC Botoșani – „U” Craiova 1948, va avea loc astăzi, 22 aprilie, de la ora 17:30, partida contând pentru runda V din play-out-ul SuperLigii. În „regular” cele două și-au valorificat avantajul terenului propriu, atât băieții noștri cât și oltenii impunându-se cu 1-0.  

Duelul de pe „Municipal” prinde cele două formații despărțite de doar o lungime în clasament. „U” Craiova 1948 este lider, cu 27 de puncte, la egalitate cu Petrolul care este pe locul secund datorită golaverajului inferior, în timp ce FC Botoșani închide podiumul cu 26 de puncte.

„Juveții” au acuzat din plin ratarea play-off-ului, de care i-a despărțit doar 90 de minute de joc, având evoluții oscilante în play-out, unde au alternat evoluțiile bune, încheiate cu victorii contra CS Mioveni (3-0) și „U” Cluj (3-1), cu unele mai puțin reușite, dovadă fiind eșecul cu Petrolul (1-0) și remiza din runda precedentă cu FC Voluntari (3-3).

De partea cealaltă, FC Botoșani trece printr-o perioadă foarte bună, fiind lider într-un clasament al play-out-ului, cu 10 puncte. Băieții lui Flavius sunt neînvinși în cele patru runde din acest „nou campionat”, performanță reușită doar de FC Hermannstadt și FC Voluntari, echipe care au strâns însă 8 respectiv 6 puncte.

Cu o victorie am face rocada în clasament cu „juveții” și am lua o opțiune importantă la câștigarea acestui play-out, Sebastian Mailat & co având în urma parcursului din ultima perioadă tot dreptul de a pretinde o clasare care i-ar putea duce în Conference League. Pentru a face ca acest vis să devină și mai mult realitate după meciul de sâmbătă, Flavius Stoican, antrenorul principal al formației, a cerut sprijinul necondiționat al fanilor, mesajul fiind clad: „dacă vom fi 12 din primul până în ultimul minut, 100% vom câștiga acest meci”.

De altfel, duelul de sâmbătă poate reprezenta și o bună ocazie pentru Flavius Stoican de a-i plăti o poliță lui Adrian Mititelu, patronul „juveților” renunțând extreme de ușor la serviciile sale în toaman anului 2021, actualul tehnician al FC-ul încheindu-și conturile cu oltenii duă numai patru meciuri pe banca acestei formații.

E clar că pe „Municipal”, vom avea parte de un meci „tare”, la fel cum au fost mai toate confruntările dintre FC Botoșani și echipele Craiovei…una cu „Lei” și alta fără „Lei”, sau ambele cu „Lei”… una cu „tricolor” și alta fără „tricolor”, sau ambele cu „tricolor”… doar oltenii fiind cei care știu care este adevărata „Universitatea”. Sau nici măcar ei.

Partida FC Botoșani – „U” Craiova 1948 va avea loc astăzi de la ora 17:30, duelul fiind transmis în direct de Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.6 ° C
22.6 °
22.6 °
75 %
5.1kmh
92 %
lun
20 °
mar
25 °
mie
17 °
joi
16 °
vin
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să mai speri că niște vrăji îți pot umple rezervorul, trebuie să începi cu pași mici.

EDITORIAL

Majoritatea covârșitoare a creștinilor din România au serbat ieri și azi Învierea Domnului. Stabilirea datei pascale e complicată datorită utilizării unor calendare diferite în...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...