joi, mai 23, 2024
AcasăSportSeminar de arte marțiale de excepție cu Luca „IRONMAN” Marinello la Botoșani...

Seminar de arte marțiale de excepție cu Luca „IRONMAN” Marinello la Botoșani (VIDEO)

Recent, sala „G&B Gold Gym Fitness Center” din municipiu, a găzduit un seminar de arte marțiale cu maestrul italian Luca „IRONMAN” Marinello. Alături de cursanții sălii din Botoșani, la seminar au mai participat instructori din Bacău și Piatra-Neamț.

Evenimentul a fost împărțit în trei secțiuni. Prima parte s-a adresat în exclusivitate instructorilor, partea a doua practicanților intermediary, în timp ce ultima parte a seminarului a fost deschisă tuturor participanților la eveniment, indiferent de vârstă sau pregătire. Materia predată a fost una extrem de vastă și a cuprins în premieră lucrul cu armele albe, rattan (bețele filipineze) și cuțit conform programei IMB, cât și tehnici de autoapărare.

Pe toată durata seminarului, întrebările au fost „obligatorii”, la finalul evenimentului toți participanții primind diplome, luând autografe și fotografiindu-se cu maestrul Luca „IRONMAN” Marinello.

„Seminariile cu Luca Marinello sunt o mare provocare fizică și psihică în primul rând pentru instructori, dar și pentru cei avansați. Prima parte a seminarului, cea dedicată instructorilor a ținut trei ore și a fost extrem de dinamică, pentru că s-au lucrat în exclusivitate arme albe. Acest lucru necesită multă deplasare cât și o biomecanică a corpului foarte solicitantă. Armele albe trebuie tratate cu „respect” în autoapărare și cât mai realist posibil. O mică greșeală poate însemna o viață pierdută, nu este asemenea unui concurs în care dacă ai pierdut o rundă, mai poți câștiga meciul. După o pauză de o oră, au urmat încă două antrenamente a câte două ore. La finalul seminarului participanții au adresat diverse întrebări maestrului italian. O solicitare de 8 ore nu este chiar ușoară, dar adrenalina de pe timpul antrenamentului, bucuria revederii maestrului cât și emoțiile primului seminar pentru unii participanți ne-au alimentat cu energie suficientă”, a declarat Cătălin Amariei, instructorul Clbului Sportiv (CS) Jun Fan Kuen Botoșani și totodată reprezentantul „Internațional Martial Arts and Boxing Academy” (IMB) în România.

La finalul evenimentului, Luca „IRONMAN” Marinello a primit o medalie de onoare și un trofeu din partea Federației de Jeet Kune Do Române, iar Bogdan Biliuță, Ciprian Purnichi și Ramona Chelariu au primit câte o medalie de onoare din partea IMB.

După cum bine știți, Si-Fu Luca „IRONMAN” Marinello este certificat Master-Instructor de către regretatul Grandmaster Richard Bustillo (1942-2017), cel care a fondat „Internațional Martial Arts and Boxing Academy” (IMB), a fost elev al lui Bruce Lee, dar și instructor de Muay Thai, box și Doce Pares Eskrima. Si-Fu Amariei este elevul lui Luca Marinello din anul 2006 iar in clipa de fața este reprezentant în România al IMB Academy.

Acesta a fost al doilea seminar din acest an cu Si-Fu Marinello, primul fiind organizat de către președintele Clubului Sportiv Șoimul Bacău – antrenorul  Sinodor Socea la sala de gimnastică a Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din Bacău, evenimentul fiind organizat cu sprijinul lui Si-Fu Amariei.

Următoarea revedere cu maestrul Luca Marinello va avea loc în toamna acestui an, când la Roma se va desfășura un mare eveniment pentru practicanții de Jeet Kune Do.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
24.5 ° C
24.9 °
24.4 °
37 %
4.5kmh
45 %
joi
25 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
23 °
lun
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Șefa CJ urmărește mulțumită evoluția colegului din PSD care vrea să o înlocuiască.

EDITORIAL

Acum ceva vreme, aflat prin oraș, m-am intersectat cu Dan Doboș. Dan Doboș rapsodul; țin să fac această precizare deoarece vreau să atrag atenția...

EPIGRAMA ZILEI

Unși pe față cu nămol, Și purtând  pe  cap prosoape, Plozii sunt în fundul gol, Iar mămicile aproape... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...