spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăSport„Rechinii” lui Hagi, la 90 de minute de grupele Conference League

„Rechinii” lui Hagi, la 90 de minute de grupele Conference League

HJK Helsinki – Farul Constanța, va avea loc joi, 31 august, de la ora 19:00, pe „Bolt Arena” din Helsinki, duelul urmând a conta pentru manșa secundă a play-off-ului Conference League. Duelul din Finlanda se reia de la scorul de 2-1 pentru campiona României.

Confruntrea de pe „Bolt Arena” din Helsinki, se reia de la scorul de 2-1 pentru Farul, rezultat înregistrat în turul din urmă cu o săptămână disputat la Ovidiu. Campioana României a obţinut victoria după ce HJK a reuşit să deschidă scorul prin Joona Toivio (min.50). Rivaldinho (min.58) şi Mihai Popescu (min.82) au marcat golurile victoriei echipei antrenate de Gheorghe Hagi, care se află la 90 de minute de cea mai mare performnață europeană din istoria clubului, respectiv accederea în grupele Conference League.

Surprinzător, în week-end-ul trecut, „Regele” nu și-a menajat vedetele aliniind contra Universității Craiova în campionat o formulă apropiată de cea pe care a folosit-o în Europa. Rezultatul s-a văzut imediat, „rechinii” impunându-se cu 2-0, aducând aminte de echipa care a devenit campioană. Cu 9 puncte în dreptul lor, dobrogenii ocupă locul 8 în SuperLigă, având și un meci mai puțin disputat.

De partea cealaltă, după ce a cedat în tur la Ovidiu duelul cu Farul, HJK Helsinki s-a impus în campionat în deplasare cu 3-1 la Oulu, urcând pe primul loc în clasament cu 43 de puncte.

Ambele și-au început aventura europeană în Champions League!

Vă reamintim că atât Farul cât și HJK Helsinki au început avenutra europeană în Champions League.

Campioana României a fost eliminată din UCL de Sheriff Tiraspol cu scorul general de 3-1 (1-0 la Ovidiu și 0-3 după prelungiri la Tiraspol). După acest eșec, „rechinii” și-au continuat parcursul european în Conference League. Aici au dat peste o altă echipă venită din UCL, armenii de la Urartu, de care au trecut cu un simetric 3-2. A urmat un duel cu o altă formație venită din Champions League, Flora Tallinn, de care „alb-albaștrii” au trecut cu scorul general de 5-0, după 3-0 pe teren propriu și 2-0 în deplasare.

De partea cealaltă, după ce a trecut în primul tur cu mari emoții de nord irlandezii de la Larne, cu scorul general de 3-2, după 1-0 acasă și 2-2 în deplasare după prelungiri, adversara „rechinilor” a fost eliminată din UCL de Molde cu scorul general de 2-1 după ce s-a impus pe teren propriu cu 1-0 și a cedat în deplasare cu 2-0.

După ce au fost scoși din Champions League, cei de la HJK Helsinki și-au continuat aventura în Europa League. Nici aici finlandezii nu au avut noroc fiind eliminați de Qarabag cu scorul general de 4-2, azerii impunându-se cu un simetric 2-1 atât în deplasare cât și pe teren propriu.

La adăpostul succesului din tur, Farul pleacă favorită la calificare în Finlanda. Deși obținută la limită, victoria din urmă cu o săptămână a fost a fost pe deplin meritată, trupa „Regelui” fiind cu cel puțin două clase peste campioana Finlandei.

Partida HJK Helsinki – Farul Constanța, va avea loc joi, 31 august de la ora 19:00 și va fi transmisă în direct de Pro Arena.       

Echipe probabile: HJK Helsinki – Farul Constanța   
HJK Helsinki: Maenpaa – Toivio, Tenho, Da Graca – Kouassivi-Benissan, Kanellopoulos, Peltola, Ollila – Keskinen, Radulovic, Hostikka
Farul Constanța: Aioani – Sîrbu, Larie, K. Boli, Kiki – Artean, Nedelcu, T. Băluță – Mazilu, L. Munteanu, C. Budescu

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
21.6 ° C
21.6 °
21.6 °
49 %
4.3kmh
10 %
Dum
19 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...