marți, mai 21, 2024
AcasăSportElevii de la Colegiul Național A. T. Laurian l-au pus în dificultate...

Elevii de la Colegiul Național A. T. Laurian l-au pus în dificultate pe marele Maestru Lupu Mircea Sergiu (Video + Foto)

Colegiul Național A. T. Laurian, a găzduit astăzi un simultan de șah susținut de marele Maestru Lupu Mircea Sergiu. Acesta s-a aflat în vizită la Botoșani pentru a doua oară în acest an.

La fel ca și în luna aprilie, când aceeași unitate de învătățâmânt a avut onoarea de a-l avea ca invitat pe marele Maestru, și de această dată simultanul a stârnit un interes uriaș, mai ales în rândul elevilor de la A.T. Laurian.

„Cu mare plăcere când am posibilitatea să trec prin Botoșani și cum avem deja o relatie cu liceul Laurian, cu toată plăcerea. Sunt încântat că șahul care este un sport care este poate cel mai complex dintre jocurile de strategie și sunt convins de faptul de a juca șah îi va ajuta pentru absolut orice activitate viitoare. Inclusiv pentru alte jocuri de strategie. Din punct de vedere al logicii”, a declarat Maestrul Lupu Mircea Sergiu.

Profesorul Ioan Onofrei, directorul Colegiului Național A. T. Laurian, a declarat că acest eveniment se înscrie în seria activităților unității de învățământ pe care o conduce și vine în sprijinul elevilor de a progresa din toate punctele de vedere.

„A început anul școlar, au început cursurile, am început și noi seria activităților, le spunem intotdeauna elevilor că pentru a deveni mai buni trebuie să se înscrie în competiții și trebuie să joace cu cei mai buni decât ei. Ne bucurăm să-l avem iarăși oaspete pe maestrul internațional al șahului, pe domul Lupu”, a declarat profesorul Ioan Onofrei, directorul Colegiului Național A. T. Laurian.

La rândul ei, profesoarea de educație fizică și sport de la Colegiul A.T Laurian, Elena Alecsa, care s-a ocupat cu organizarea simultanului a afirmat că evenimentul a fost un real succes.

„Majoritatea elevilor prezenți la acest simultan au făcut șah cu mine la Palatul Copiilor. Noi avem și club de șah în Colegiul A.T Laurian, și mă bucur foarte mult că sunt un număr așa de mare de elevi. Avem o susținere foarte bună din partea conducerii unității de învățîmânt, iar când se ivește un concurs în zona Moldoveni ne prezentăm și reprezentăm cu cinste Botoșaniul. Astăzi este o zi deosebită pentru că a venit domnul maestru Lupu Mircea și joacă simultan cu acești copii, pentru că șahul este o artă. Această artă evoluează tot timpul și calitățile pe care le au acești copii și le vor dezvolta. Ele se văd prin acest joc ca și in viață. Ca și în viață, și în șah trebuie să fim atenți când facem o mutare”, a declarat Elena Alecsa, profresor de educație fizică și sport la Colegiul A.T Laurian.

Șapte din cei 30 de elevi prezenți la simultanul de șah au reușit o remiză cu Maestrul Lupu Mircea Sergiu. Aceștia sunt Toma Lazăr, Ștefan Curcă, Paul Alexandru Huțu, Naomi Andreea Onofrei, Ilie Rusu, Petru Marian Harbuzariu și Ema Alexandra Ghețău.

Vă reamintim că Maestrul Lupu Mircea este stabilit la Paris de peste douăzeci de ani, iar tatăl său, regretatul Constantin M. Lupu, a fost elev al Colegiului Național A.T Laurian în promoția 1936 – 1937.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.9 ° C
13.8 °
11.6 °
83 %
3.3kmh
76 %
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
26 °
sâm
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când te gândești la Cel de Sus şi aștepți să se gândească și El la tine măcar în campania electorală.

EDITORIAL

Știți treaba aia cu „ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să ți se întâmple”? Ei bine, după ani întregi în care am tot...

EPIGRAMA ZILEI

Stătea pe un șezlong, la soare, În slip și fără sutien Și-avea un bust atât de mare Că da pe-afară din ... catren! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...