spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăSportChiefs câştigă Super Bowl după un meci de infarct. Taylor Swift a...

Chiefs câştigă Super Bowl după un meci de infarct. Taylor Swift a furat toată atenţia (VIDEO)

În noaptea de duminică spre luni, a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului, și anume Super Bowl, finala campionatului de fotbal american.

Întâlnirea Kansas City Chiefs – San Francisco 49-ers s-a disputat în noaptea dinspre duminică, 11 februarie spre luni, 12 februarie, de la ora 01:30, ora României, în finala Super Bowl 2024, finala campionatului de fotbal american. Cel mai grandios eveniment din sportul american s-a desfășurat pe uriașa arenă Allegiant Stadium din Paradise, statul Nevada, în apropiere de Las Vegas, cu o capacitate de 65.000 locuri, care se poate extinde până la aproape 72.000 în cazul meciurilor de fotbal american, cum este cazul și acum, când biletele au fost epuizate, în pofida prețurilor exorbitante, în mai puțin de 24 de ore.

A fost o finală de vis în NFL, liga profesionistă de fotbal american. San Francisco 49ers a avut speranțe mari că poate să-l învingă pe Patrick Mahomes, quarteback-rul celor de la Kansas City Chiefs. De altfel, cei doi coordonatori de joc au arătat o poftă mare de joc. Dar şi echipele defensive s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor. Aşa se face că în prima jumătate a meciului s-au marcat doar 13 puncte.

Pasă după pasă, yard cu yard, cele două formații calificate în Super Bowl au pus puncte pe tabelă și au încercat să dea marea lovitură.

Final de meci de infarct

Condusă cu 10-3 la pauză, Kansas City Chiefs a revenit şi a reuşit să restabilească egalitatea cu trei secunde înainte de sfârşitul timpului regulamentar, prin Harrison Butker, cu o lovitură de picior.

super bowlÎn prelungiri, jucătorii lui 49ers au preluat controlul în urma unei lovituri de trei puncte, însă Chiefs a replicat printr-un touchdown (6 puncte) victorios al lui Mecole Hardman, găsit perfect de Patrick Mahomes, excepţional când mai erau patru secunde de joc. „Această partidă reprezintă perfect sezonul nostru. Am rezistat graţie apărării noastre, înainte de a face câteva alegeri ofensive bune, în momentele decisive. Sunt mândru de noi, pentru că am continuat să credem (în victorie)”, a declarat Mahomes (FOTO ridicînd trofeul).

Deși s-au jucat nu mai puțin de 58 de ediții de Super Bowl, în numai două a fost nevoie de prelungiri pentru a decide câștigătoarea trofeului. Una dintre ediții este cea disputată în acest an la Las Vegas.

Prima a fost cea dintre New England Patriots și Atlanta Falcons, din 2017. După timpul regulamentar scorul a fost de 28-28, iar după prelungiri trofeul a fost adjudecat de New England Patriots, care s-au impus cu 34-28.

Performanţă rară în Super Bowl

Kansas City Chiefs își păstrează, așadar, titlul NFL, o performanţă care îi pune deja într-o galerie selectă. Doar opt echipe în istoria NFL au reuşit să îşi apere titlul de campioană. În acest timp, Patrick Mahomes (28 de ani), marele arhitect al revenirii echipei sale în mijlocul finalei, a cucerit astfel al treilea său titlu, însoţit de a treia distincţie de MVP (Most Valuable Player). Recordul îi aparține celui supranumit GOAT, Tom Brady, cu şase.

În cursă pentru istorie

San Francisco 49ers a câștigat de cinci ori în istorie râvnitul trofeu, însă cel mai recent succes datează din 1994. Celelalte titluri au fost cucerite în 1981, 1984, 1988 și 1989.

De cealaltă parte, Kansas City Chiefs au cucerit trei astfel de trofee: 1969, 2020 și 2023. Penultimul succes a venit chiar împotriva rivalilor de duminică, scor 31-20 în drumul spre finală.

San Francisco 49ers putea scrie istorie în finală. În cazul în care s-ar fi impus, aceștia i-ar fi egalat pe New England Patriots și Pittsburg Steelers în ceea ce privește echipele cu cele mai multe ediții de SuperBowl câștigate. După New England Patriots și Pittsburgh Steelers, cele mai titrate sunt San Francisco 49ers și Dallas Cowboys, cu câte cinci victorii.

Un bilet în zona VIP pentru Superbowl-ul 2024 ajunge și la 70.000 de dolari. 30 de secunde de reclamă la Super Bowl 2024 au costat 7 milioane de dolari.
Printre vedetele care au făcut publicitate anul acesta se numără Ben Affleck, Jennifer Lopez, Steve Martin, John Travolta, Arnold Schwarzeneger sau Jeremy Renner. Drepturile TV, conform noului contract semnat în 2021, sunt de peste 6 miliarde de dolari, bani plătiți de către trei televiziuni americane, CBS, Fox și NBC, o sumă dublă față de înțelegerea anterioară.

Finala Super Bowl 2024 a fost transmisă în peste 100 de țări din întreaga lume, la noi meciul putând fi urmărit în direct și în exclusivitate numai pe canalul Digi Sport 1.

Taylor Swift i-a eclipsat pe toți jucătorii la finala Super Bowl

Taylor Swift (34 de ani), miliardara în euro care a câștigat un nou premiu Grammy recent, și-a ieșit din minți la finala Superbowl și nu și-a mai putut stăpâni emoțiile.

Orice mișcare a cântăreței americane a fost surprinsă de camerele de filmat. Taylor a urmărit partida din tribună împreună cu părinții ei, Andrea și Scott Swift. De asemenea, artista a avut alături și câțiva prieteni, între care actrița Blake Lively, artista Ice Spice și celebra cântăreață Lana Del Rey.

Artista a trăit la intensitate maximă fiecare secundă din meci, pentru ca la final să se bucure alături de iubitul său. Aceasta nu a mai ținut cont de ce crede lumea și l-a sărutat direct pe Travis Kelce (34), jucător la echipa de fotbal american Kansas City Chiefs. Imaginile cu cei doi fac înconjurul planetei.

Artista nu a lipsit de la Super Bowl, cu toate că evenimentul a avut loc la doar câteva zile după ce ea a câștigat un nou premiu Grammy pentru „albumul anului”, al patrulea din vitrina ei de trofee. De altfel, aceasta a luat special un charter pentru a zbura din Japonia, unde a susţinut patru concerte şi a fi alături de iubitul ei.

La finalul disputei dintre pe Kansas City Chiefs şi San Francisco 49ers, Taylor Swift, care are o avere de peste un miliard de euro, a mers direct la iubitul ei și l-a sărutat în văzul tuturor. Imaginile cu artista care sare în brațele lui Travis Kelce au fost surprinse de camerele de filmat și în aceste ore fac înconjurul planetei.

În timpul confruntării dintre Kansas City Chiefs şi San Francisco 49ers, camerele de filmat s-au îndreptat în mai multe rânduri către Taylor Swift, iar astfel s-a putut observa că proaspăta câștigătoare de premiu Grammy a trăit foarte intens partida.

Usher a electrizat pauza de la Super Bowl

super bowlPentru orice artist, este o mare onoare să cânte în pauza de la Super Bowl. Este o ofertă de neratat, un moment de notorietate maxim. Duminică seară a venit rândul lui Usher, care a avut un spectacol foarte complex și incitant, alături de invitata sa specială Alicia Keys.
Concertul lui Usher a fost spectaculos. Îmbrăcat în alb, artistul a electrizat întregul stadion, atât singur, cât și alături de invitații săi speciali.

În timpul foarte așteptatului său spectacol din pauza de la Super Bowl 2024 de duminică, cântărețul R&B și-a surprins fanii aducând șase invitați speciali.

Prima care a urcat pe scena de pe stadionul Allegiant din Paradise, Nevada, a fost Alicia Keys, care i s-a alăturat lui Usher pentru a cânta în duetul din 2004 „My Boo”, iar înainte s-au îmbrățișat cu foc.

Au urmat momente memorabile cu Jermaine Dupri, Lil Jon și Ludacris. La un moment dat, tensiunea a crescut după ce Usher a renunțat la un articol din ținuta Dolce & Gabbana, dezvăluindu-și mușchii. Artisul și-a dat jos maioul şi a rămas la bustul gol.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.7 ° C
23.8 °
22.7 °
33 %
3.1kmh
92 %
joi
23 °
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...